booking.com
Početna stranica > Novosti

RT: Raketa „kaćuša“ pala u Zelenu zonu u Bagdadu gde se nalazi ambasada SAD

RT: Raketa „kaćuša“ pala u Zelenu zonu u Bagdadu gde se nalazi ambasada SAD
19.05.2019. god.

Izvor:
 Vostok / RT

Raketa „kaćuša“ ispaljena je na čvrsto utvrđenu Zelenu zonu u glavnom gradu Iraka Bagdadu, gde se nalazi ambasada SAD. Kako se navodi nije bilo žrtava.

"Raketa `kaćuša` je pala usred Zelene zone bez nanošenja bilo kakvih štete. Detalji će biti saopšteni kasnije”, navodi se u saopštenju vojske.
 

„Kaćuša“ je višecevni bacač raketa, koji je razvijen u SSSR-u tokom Drugog svetskog rata. Ovaj jeftini i efikasni sistem može da se postavi na obične kamione, a razvijan je kasnije i nakon završetka rata. Sistemom raspolažu mnoge zemlje sveta, među kojima je i Irak.   • Izvor
  • Punkt u Telenoj zoni u Bagdadu, foto: © Reuters / RT/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Ruske energetske kompanije same osiguravaju zaštitu svojih informacionih sistema i nisu dobile informacije o napadima, saopštilo je Ministarstvo energetike, prenose RIA Novosti.


Komanda američkih snaga na istočnom obodu Severnoatlantske alijanse biće bazirana u Poljskoj, izjavio je ministar odbrane Poljske Mariuš Blaščak.

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak leta aviona Su-27SM3 i Su-30M2 krasnodarskog mešovitog avijacionog puka na malim visinama u planinsko-šumskom predelu Kavkaza. Kako se navo


Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić uputio je otvoreno pismo Mirašu Dedeiću, takozvanom itropolitu NVO "Crnogorska pravoslavna crkva", povodom njegovih jučerašnjih

U Rusiji su komentarislai reči savetnika predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Džona Boltona da je venecuelanski predsednik Nikolas Maduro potpisao u maju sa Rusijom vojni ugovor u vrednosti od...Ostale novosti iz rubrike »