booking.com
Početna stranica > Novosti

Brod američke obalske straže uplovio u teritorijalne vode Venecuele

Brod američke obalske straže uplovio u teritorijalne vode Venecuele
11.05.2019. god.


Brod emeričke obalske straže je uplovio u teritorijalne vode Venecuele, ali je nakon pregovora promenio kurs, saopštila je Vojna mornarica Venecuele.


Brod obalske straže SAD „USCG Džejms“ primećen je kako prelazi ekonomsku zonu Venecuele 8. maja. Sledećeg dana brod je promenio kurs i približio se luci Guaira (država Vargas, sever zemlje) na rastojanje od 14 milja. U susret mu je krenuo venecuelanski vojni brod i naveo ga da promeni pravac.

„Nakon pregovora preko radio-veze brod je promenio kurs i napustio naše vode“, navedeno je u saopštenju Ratne mornarice Venecuele. 


  • Izvor
  • foto: .atlanticarea.uscg.mil/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Ruske energetske kompanije same osiguravaju zaštitu svojih informacionih sistema i nisu dobile informacije o napadima, saopštilo je Ministarstvo energetike, prenose RIA Novosti.


Komanda američkih snaga na istočnom obodu Severnoatlantske alijanse biće bazirana u Poljskoj, izjavio je ministar odbrane Poljske Mariuš Blaščak.

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak leta aviona Su-27SM3 i Su-30M2 krasnodarskog mešovitog avijacionog puka na malim visinama u planinsko-šumskom predelu Kavkaza. Kako se navo


Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić uputio je otvoreno pismo Mirašu Dedeiću, takozvanom itropolitu NVO "Crnogorska pravoslavna crkva", povodom njegovih jučerašnjih

U Rusiji su komentarislai reči savetnika predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Džona Boltona da je venecuelanski predsednik Nikolas Maduro potpisao u maju sa Rusijom vojni ugovor u vrednosti od...Ostale novosti iz rubrike »