booking.com
Početna stranica > Novosti

Moskva: Celovitost i nezavisnost Sirije treba poštovati delima, a ne rečima

Moskva: Celovitost i nezavisnost Sirije treba poštovati delima, a ne rečima
11.05.2019. god.


Rusija je blokirala saopštenje o Siriji Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija za medije, rekao je zamenik ruskog ambasadora pri UN.


Rusija se usprotivila saopštenju Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija za medije i blokirala ga, zato što su u njemu izokrenute informacije o situaciji u sirijskom Idlibu, saopštio je zamenik ambasadora Rusije pri UN Vladimir Safronkov.

„Nismo dopustili saopštenje za medije o Siriji koje su pripremili Belgija, Nemačka i Kuvajt. Smisao tog saopštenja se svodio na to da se pogrešno prikaže situacija u Idlibu“, rekao je Safronkov.

On je dodao da Rusija o Siriji razgovara s američkim kolegama preko profesionalnih, vojnih i političkih kanala.

„Tamo ljudi razmatraju situaciju sa činjenicama i kartama u rukama, razumeju operativnu situaciju na sirijskom tlu“, rekao je on.

Safronkov je istakao da se s Amerikancima vodi dijalog upravo zbog toga što su oni odlučili da ne iznose nikakve nepotrebne informacije s konsultacija u Savetu bezbednosti UN, zato što se van dometa kamera obavlja „praktičan posao traganja za zajedničkim imeniocima u toj situaciji“, objasnio je diplomata.

„Naš akcenat na tome da suverenitet, celovitost i nezavisnost Sirije treba poštovati delima, a ne rečima“, zaključio je Safronkov. 

Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut


  • Izvor
  • foto: © RIA Novosti/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev razgovarao je sa pomoćnikom predsednika Sjedinjenih Američkih Država za nacionalnu bezbednost Džonom Boltonom o situaciji u Venecueli i pitanjima kontrole naoružanja, izjavio je...


Moskva radi sa Ujedinjenim nacijama kako bi se u najskorije vreme završilo formiranje Ustavnog komiteta Sirije, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.


Plan isporuka vojne opreme u inostranstvo tokom 2018. godine je premašen, saopštio je predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku Komisije za vojno-tehničku saradnju sa inostranstvom.

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio sedmoricu pripadnika nekadašnje Jedinice za specijalne operacije (JSO) od optužbi za oružanu pobunu jedinice 2001. godine. OvOstale novosti iz rubrike »