booking.com
Početna stranica > Novosti

Moguć napad militanata na sirijsku Hamu

Moguć napad militanata na sirijsku Hamu
05.05.2019. god.

Odredi boraca ujedinjuju se pod komandom „Hajat Tahrir el Šama" na jugu Idlibske zone deeskalaciji. Mogući razlog okupljanja snaga jeste ofanziva na grad Hamu, saopštio je rukovodilac Centra za pomirenje neprijateljskih strana u Siriji Viktor Kupčišin.

„Prema raspoloživim podacima, poslednjih dana u naseljima Latamna k Kafer Zajta, koja se nalaze na jugu Idlibske zone deeskalacije, uočena je koncentracija odreda boraca raznih nelegalnih oružanih formacija, koji se ujedinjuju pod komandom 'Hajat Tahrir el Šama'", rekao je Kupčišin na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, ne može se isključiti mogućnost da se formira ofanzivna grupacija čiji bi cilj mogao da bude napad na grad Hamu.

Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut


  • Izvor
  • foto: © RIA Novosti / Mihail Voskresenskiй/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio sedmoricu pripadnika nekadašnje Jedinice za specijalne operacije (JSO) od optužbi za oružanu pobunu jedinice 2001. godine. Ov


Raspoređivanje američkih raketa na kopnu u blizini ruskih granica izazvalo bi raketnu krizu sličnu „Karipskoj“, izjavio je zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov u Državnoj dumi.


Zapadne države ignorišu pojavu nacionalizma i rusofobije u Gruziji, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov na sastanku sa rukovodiocima ruskog NVO sektora.

U Kremlju sa žaljenjem konstatuju da u Gruziji vlada rusofobska histerija koju radikalni elementi veštački podgrevaju iznutra, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.


- „Slovensko bratstvo“ je vežba koja je pokazala da je Vojska Srbije u nivou najopremljenijih i najobučenih armija na svetu. Pripadnici Specijalne brigade Vojske Srbije pokazali su da mogu...


Ostale novosti iz rubrike »