booking.com
Početna stranica > Novosti

Lavrov: Zapad na grub način gura zemlje Balkana u NATO ne osvrćući se na narode ovih država

Lavrov: Zapad na grub način gura zemlje Balkana u NATO ne osvrćući se na narode ovih država
20.02.2019. god.


Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov smatra da Zapad na grub način gura zemlje Balkana da postanu članice NATO-a, ne osvrćući se na narode ovih država prenosi TASS.


„Zapad nastavlja sa svojom drskom politikom uvlačenja ovog regiona u NATO, u potpunosti ignorišući ljude u ovim zemljama, pored ignorisanja lekcije iz istorije ili jednostavne diplomatske ljubaznosti“, rekao je Lavrov.

On je takođe naglasio da Rusija već dugo i uporno poziva na „povratak na osnovne principe međunarodnih odnosa koji su zapisani u Povelji UN i dokumentima OEBS-a, odnosno na suverenu jednakost država, nemešanje u unutrašnje poslove, suzdržavanje od pretnji ili upotrebe sile i razrešenje sukoba na miran način“.


  • Izvor
  • foto: © Sergeй Savostьяnov/TASS/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Za nove sankcije Rusiji nije potreban povod, rekla je za RBK zvanična portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.


U napadu terorista na naselja Ajn el Krum i Skalbija na severu sirijske provincije Hama poginula su najmanje četiri civila, a sedmoro je ranjeno, saopštio je rukovodilac ruskog Centra...

Šef Međunarodnog komiteta Saveta Federacije Konstantin Kosačov smatra da Rusija treba da nastavi da brani svoj stav o incidentu u Kerčkom moreuzu, a da je odluka Međunarodnog tribunala Ujedinjenih...


Procedure rešavanja sporova koje su predviđene Konvencijom UN za morsko pravo ne mogu se primeniti na incident u Kerčkom moreuzu, dok sud od koga Ukrajina to traži nema jurisdikciju...


U Srbiji nikada nije živelo manje stanovnika nego danas, podaci pokazuju i to da oni nikad nisu bili stariji. Prosečna starost stanovništva je 43 godine. 


Ostale novosti iz rubrike »