booking.com
Početna stranica > Novosti

Potvrđen prolaz brodova ukrajinske mornarice kroz Kerčski moreuz

Potvrđen prolaz brodova ukrajinske mornarice kroz Kerčski moreuz
23.09.2018. god.


Dva broda pomorskih snaga Ukrajine - kontrolni brod "Donbas" i tegljač "Korets", uključeni su u karavan za prolaz duž kanala Kerčevog moreuza, javila je pres služba "Rosmorečflota".


"Dva broda koja pripadaju ukrajinskoj mornarici, prema raspoloživom redosledu, uključena su u karavan, a koji će se pratiti kroz Kerčski moreuz. Naša strana obezbeđuje bezbednost plovidbe", navodi se u saopštenju.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut  • Izvor
  • Karikatura: © RIA Novosti / Vitaliй Podvickiй/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Predsednik Rusije Vladimir Putin i nemačka kancelarka Angela Merkel razgovarali su telefonom o incidentu u Kerčskom moreuzu, izražen je zajednički interes za sprečavanje eskalacije napetosti, a takođe je dotaknuta...


Činjenica da Kijev neće produžiti Sporazum o prijateljstvu i saradnji sa Rusijom izaziva žaljenje Kremlja i predstavlja nepoštovanje Ukrajinaca, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Poslije posjete predsjedniku Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodragu Linti dogovoreno je da se, nakon sednice Odbora koja bi trebalo da to potvrdi tokom januara, uputi inicijativa...


Rusija proteste u Francuskoj smatra unutrašnjom stvari te zemlje i niti se mešala, niti se meša u stvari drugih država, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Crnomorska flota Rusije je dobila novi raketni brod „Orehovo Zujevo“, naoružan krstarećim raketama velikog dometa „kalibar“, saopštila je pres-služba flote. Svečana ceremonija prijema novog broda u sastav flote o...Ostale novosti iz rubrike »