booking.com
Početna stranica > Novosti

Potvrđen prolaz brodova ukrajinske mornarice kroz Kerčski moreuz

Potvrđen prolaz brodova ukrajinske mornarice kroz Kerčski moreuz
23.09.2018. god.


Dva broda pomorskih snaga Ukrajine - kontrolni brod "Donbas" i tegljač "Korets", uključeni su u karavan za prolaz duž kanala Kerčevog moreuza, javila je pres služba "Rosmorečflota".


"Dva broda koja pripadaju ukrajinskoj mornarici, prema raspoloživom redosledu, uključena su u karavan, a koji će se pratiti kroz Kerčski moreuz. Naša strana obezbeđuje bezbednost plovidbe", navodi se u saopštenju.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut  • Izvor
  • Karikatura: © RIA Novosti / Vitaliй Podvickiй/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

"Nije ovo kviz i nema ovde pomoći prijatelja, rekao je beogradski sudija oficirima JNA, koje Hrvatska tereti za napad na Banske dvore"


Ministar odbrane Sergei Šojgu je saopštio o uspešnim pomorskim testovima bespilotnog podvodnog aparata "Posejdon". "Operateri podmornice `Posejdoni` su obučeni", dodao je Šojgu. Prvi put

Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov smatra da Zapad na grub način gura zemlje Balkana da postanu članice NATO-a, ne osvrćući se na narode ovih država prenosi TASS.


Rusija je bila i biće suverena i nezavisna država, to je aksiom, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin u poruci Saveznoj skupštini. "Rusija je bila i biće suverena, nezavisna država....

Predsednik Vladimir Putin je uporedio razvoj ruskog najsavremenijeg hipersoničnog sistema "Avangard" sa lansiranjem prvog veštačkog satelita "Sputnik-1" 1957. godine koji je napravio Sovjetski Savez.


  Nova hipersonična raketa "Cirkon" će imati brzinu od 9 mahova i raspon leta od preko hiljadu kilometara, a biće u naoružanju brodova i podmornica, kako novih perspektivnihtako i postojećih,...


Ostale novosti iz rubrike »