booking.com
Početna stranica > Novosti

RT: 40 škola u Engleskoj zabranilo devojkama da nose suknje zbog transrodnih učenika

RT: 40 škola u Engleskoj zabranilo devojkama da nose suknje zbog transrodnih učenika
03.07.2018. god.


Izvor: Vostok / RT

Oko 40 srednjih škola u Engleskoj zabranilo je devojkama da nose suknje, mesec dana nakon što je škola u Okfordširu preporučila da muškarci nose suknje kako bi lakše izdržali visoke temperature.

Prema pisanju "Sandej tajmsa", škole se opredeljuju za rodno neutralne uniforme kako bi se obuhvatili transrodni učenici, dok se drugi konsultuju o zabrani.

Srednja bogoslovska škola u Luisu u Istočnom Saseksu, zabranila je devojkama da nose suknje, te da umesto njih nose pantalone u nastojanju da se prilagode transrodnim učenicima, nakon što su učenici pitali zašto devojke i muškarci moraju nositi različitu odeću.

Direktor Toni Smit je u septembru rekao: "Imamo mali, ali sve veći broj transrodnih učenika, te je stoga za njih važna ista odeća".

Feministi su se žalili na potpunu zabranu u korist rodno neutralne odeće, te da to nije odgovor na rastući broj transrodnih učenika, tvrdeći da bi deci trebalo ponuditi izbor.Koplston srednja škola u Ipsviču stavila je suknje na spisak nedopuštenih predmeta pored "uskog džinsa i pirsinga lica". U Ipsviču je u ukupno osam srednjih škola zabranjeno nošenje suknje, što znači da većina učenika - devojaka u ovom u gradu prisustvuje nastavi u pantalonama, a suknje u Vudhej školi u Buriju su klasifikovane kao "nedostojanstvene i sramne".  • Izvor
  • / vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Predsednik Vladimir Putin je rekao da postoje međusobne tenzije između Rusije i Sjedinjenih Američkih Država, ali da to nije razlog nove Karipske krize. "Imamo prilično dobre kontakte na celoj vojnoj...


Ukrajinska vojska je održala taktičke vojne vežbe s bojevim gađanjem na obalama Azovskog mora, saopštio je Generalštab oružanih snaga Ukrajine.

Sjedinjene Američke Države narušavaju Povelju Ujedinjenih nacija i direktno se mešaju u unutrašnje poslove druge države, tako što prete pripadnicima venecuelanske vojske, izjavio je ministar inostranih poslova Rusije Sergej...


Prvi puk raketnog sistema „Avangard“ biće razmešten do kraja decembra ove godine, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.Ostale novosti iz rubrike »