booking.com
Početna stranica > Novosti

RT: Australijski vojnici sa nacističkom zastavom u Avganistanu

RT: Australijski vojnici sa nacističkom zastavom u Avganistanu
14.06.2018. god.


Fotografija sa nacističkom zastavom na australijskom vojnom vozilu u Avganistanu naišla je na kritike premijera i jevrejske zajednice u državi, dok je Ministarstvo odbrane saopštilo da su vojnici koji su odgovorni za incident "ukoreni".

Australijski vojnici su imali nacistističku zastavu na vozilu tokom misije u Avganistanu u sklopu raspoređivanja NATO snaga 2007. godine, prema Ej-bi-siju, koji je dobio ekskluzivnu fotografiju.

Veruje se da je fotografija bila samo jedna od mnogih fotografija koje su cirkulisane među vojnim osobljem. Pored toga, dva odvojena izvora iz vojske su otkrila identitet australijskog vojnika koji je sa sobom poneo zastavu na dužnost u inostranstvo. Ime osobe nije saopšteno sa javnosti.


Jedan od zvaničnika Ministarstva odbrane izjavio je da je nacistička "parada" trajala "duži period", ali da je to bila samo "šala", a ne izraz neonacizma. Međutim, premijer Malkolm Turnbul nije uspeo da se složi sa tim stavom, nazivajući incident "potpuno neprihvatljivim".


"Izvešteno je 2007. godine, da je počinjen incident, a da je umešano osoblje ukoreno", rekao je on novinarima.

"Ali incident je bio apsolutno pogrešan, a njihovi komandanti su preduzeli odgovarajuće mere."


Ministarstvo odbrane je saopštilo da je nakon incidenta nacistička zastava uništena, dok su oni koji su bili akteri incidenta dobili ukor.  • Izvor
  • foto: © Omar Sobhani / Reuters / RT/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Član Odbora za međunarodne poslove Državne dume Sergej Železnjak je istakao da se susret predsednika Putina i njegovog srbskog kolege Aleksandra Vučića održao u pozadini izuzetno nestabilne međunarodne situacije...


Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je nakon pregovora sa japanskim premijerom Šinzom Abeom da je sastanak održan u poslovnoj i konstruktivnoj atmosferi.


U prvoj polovini ove godine održaće se međunarodna vežba "Slovensko bratstvo", u kojoj učestvuju padobranci iz Rusije, Bjelorusije i Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije. "Na sastanku

Vašington nastavlja da pronalazi razloge da novi sastanak predsednika Rusije i SAD Vladimira Putina i Donalda Trampa ne bude održan, izjavio je zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov.Ostale novosti iz rubrike »