booking.com
Početna stranica > Novosti

RT: Australijski vojnici sa nacističkom zastavom u Avganistanu

RT: Australijski vojnici sa nacističkom zastavom u Avganistanu
14.06.2018. god.


Fotografija sa nacističkom zastavom na australijskom vojnom vozilu u Avganistanu naišla je na kritike premijera i jevrejske zajednice u državi, dok je Ministarstvo odbrane saopštilo da su vojnici koji su odgovorni za incident "ukoreni".

Australijski vojnici su imali nacistističku zastavu na vozilu tokom misije u Avganistanu u sklopu raspoređivanja NATO snaga 2007. godine, prema Ej-bi-siju, koji je dobio ekskluzivnu fotografiju.

Veruje se da je fotografija bila samo jedna od mnogih fotografija koje su cirkulisane među vojnim osobljem. Pored toga, dva odvojena izvora iz vojske su otkrila identitet australijskog vojnika koji je sa sobom poneo zastavu na dužnost u inostranstvo. Ime osobe nije saopšteno sa javnosti.


Jedan od zvaničnika Ministarstva odbrane izjavio je da je nacistička "parada" trajala "duži period", ali da je to bila samo "šala", a ne izraz neonacizma. Međutim, premijer Malkolm Turnbul nije uspeo da se složi sa tim stavom, nazivajući incident "potpuno neprihvatljivim".


"Izvešteno je 2007. godine, da je počinjen incident, a da je umešano osoblje ukoreno", rekao je on novinarima.

"Ali incident je bio apsolutno pogrešan, a njihovi komandanti su preduzeli odgovarajuće mere."


Ministarstvo odbrane je saopštilo da je nakon incidenta nacistička zastava uništena, dok su oni koji su bili akteri incidenta dobili ukor.  • Izvor
  • foto: © Omar Sobhani / Reuters / RT/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Rusija će narednih meseci rasporediti sisteme „Avangard“, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin tokom govora u debatnom klubu „Valdaj“.


Izraelska vojska će pokušati da uništi PVO sisteme S-300 koje je Rusija isporučila Siriji, rekao je bivši američki vojni ataše u Rusiji, general Piter Zvak za RIA Novosti. Prema njegovim...

Rusija je oslobodila gotovo čitavu teritoriju Sirije i nije dozvolila državi da se raspadne, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin. "Tokom ovih godina oslobodili smo skoro 95% celokupne teritorije Sirijske...


Ruski predsednik Vladimir Putin smatra da je tragedija u Kerču rezultat globalizacije, uključujući društvene mreže. Sve je počelo sa tragičnim događajima u američkim školama.


Više bošnjačkih organizacija uputilo je apel ministarstvima prosvete i kulture Crne Gore da "u skladu sa svojim zakonskim oblastima i dužnostima", pokrenu postupke zabrane i uklanjanja iz školskih programa...


Ostale novosti iz rubrike »