booking.com
Početna stranica > Novosti

RT: SAD se nadaju da će glavnina nuklearnog arsenala Severne Koreje biti demontirana u naredne dve i po godine - Pompeo

RT: SAD se nadaju da će glavnina nuklearnog arsenala Severne Koreje biti demontirana u naredne dve i po godine - Pompeo
14.06.2018. god.


Izvor: Vostok / RT

SAD se nadaju da će glavnina nuklearnog arsenala Severne Koreje biti demontirana u naredne dve i po godine, rekao je američki državni sekretar Majk Pompeo. To je samo dan nakon istorijskog susreta predsednika Donalda Trumpa sa Kim Jong-unom.

Pompeo je rekao da će igrati glavnu ulogu kada je u pitanju obezbeđivanje napretka sa Pjongjangom i dodao da je siguran da će SAD započeti svoj sledeći angažman sa Severnom Korejom "u narednoj sedmici ili slično".


Prema rečima državnog sekretara, bilo je i "puno drugih mesta" u kojima su Tramp i Kim postigli razumevanje, ali nisu bili uključeni u dokument potpisan u Singapuru. Ove teme će biti ponovo obrađene kada se nastave razgovori.

Uprkos tome što je sastanak ozmačen kao uspeh od strane Vašingtona, Pompeo je naglasio da još uvek postoji "veliki posao da se napravi i dug put sa Severnom Korejom".

Sastanak između dvojice lidera u utorak završio je potpisivanjem zajedničkog dokumenta Trampa i Kima.

 
   • Izvor
  • foto: © KCNA / Reuters/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Rusija će narednih meseci rasporediti sisteme „Avangard“, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin tokom govora u debatnom klubu „Valdaj“.


Izraelska vojska će pokušati da uništi PVO sisteme S-300 koje je Rusija isporučila Siriji, rekao je bivši američki vojni ataše u Rusiji, general Piter Zvak za RIA Novosti. Prema njegovim...

Rusija je oslobodila gotovo čitavu teritoriju Sirije i nije dozvolila državi da se raspadne, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin. "Tokom ovih godina oslobodili smo skoro 95% celokupne teritorije Sirijske...


Ruski predsednik Vladimir Putin smatra da je tragedija u Kerču rezultat globalizacije, uključujući društvene mreže. Sve je počelo sa tragičnim događajima u američkim školama.


Više bošnjačkih organizacija uputilo je apel ministarstvima prosvete i kulture Crne Gore da "u skladu sa svojim zakonskim oblastima i dužnostima", pokrenu postupke zabrane i uklanjanja iz školskih programa...


Ostale novosti iz rubrike »