enekretnine.info - vrh
Početna stranica > Novosti

Zaharova: Ruganje toku i rezultatima Drugog svetskog rata apsolutno nedopustivo

Zaharova: Ruganje toku i rezultatima Drugog svetskog rata apsolutno nedopustivo
10.01.2018. god.


Ministarstvo spoljnih poslova Rusije zabrinuto je zbog usvajanja u Letoniji zakona kojim se izjednačavaju učesnici Drugog svetskog rata sa strane SSSR-a i Nemačke, navodi se na sajtu ruskog spoljnopolitičkog resora.

„Cinično uvredivši sećanje na 150 hiljada sovjetskih vojnika koji su herojski dali svoj život za oslobađanje Letonije, političko rukovodstvo ove zemlje je faktički izjednačilo status učesnika Drugog svetskog rata koji su ratovali na strani fašističke Nemačke i njihovih pristalica sa vojnicima antihitlerovske koalicije“, saopštila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Ona je dodala da ovaj zakon stvara još veći raskol u društvu. Prema rečima Zaharove, to ide naruku „snagama koje su zainteresovane za raspirivanje ksenofobičnog raspoloženja u letonskom društvu“.

„Uznemireni smo ovim još jednim zakonskim aktom u nizu koji liči na bogohuljenje. Otvoreno ruganje toku i rezultatima Drugog svetskog rata apsolutno je nedopustivo i imaće ozbiljne posledice po rusko-letonske odnose“.

Ruska strana je pozvala OEBS i UN da daju odgovarajuću ocenu na akcije letonskih vlasti.  • Izvor
  • / vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost