enekretnine.info - vrh
Početna stranica > Novosti

Peskov: Nastavljaju se provokativne i subverzivne aktivnosti na rusko-ukrajinskoj granici na Krimu

Peskov: Nastavljaju se provokativne i subverzivne aktivnosti na rusko-ukrajinskoj granici na Krimu
10.01.2018. god.


Činjenica da ruska strana usvaja neophodne mere za obezbeđenje svoje države ne bi trebalo da se doživljava kao pretnja nikome, ruska strana ima potpuno suvereno pravo na takve mere, izjavio je portparol predsednika Rusije, Dmitrij Peskov, komentarišući informacije o raspoređivanju drugog diviziona S-400 na Krimu.

„Znamo da se nastavljaju provokativne aktivnosti na rusko-ukrajinskoj granici na Krimu i nastavljaju se subverzivne aktivnosti, uključujući i činjenice otkrivene poslednjih meseci o ovim subverzivnim aktivnostima koje su dobro poznate. Zbog toga činjenica da ruska strana primenjuje sve neophodne mere da se obezbedi ne bi trebalo da se shvati kao pretnja nekome, već bi trebalo da se posmatra upravo kao osiguravanje sopstvene bezbednosti za šta, naravno, ruska strana ima puno suvereno pravo“, odgovorio je Peskov na pitanje da li je Kremlj zabrinut zbog moguće pretnje iz Ukrajine.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je prošlog decembra da će novi divizioni sistem protivraketne odbrane S-400 „Trijumf“ stupiti na dužnost 12. januara 2018. godine na Krimu u Sevastopolju. U proleće 2017. godine prvi divizion S-400 bio je raspoređen na području Teodosije.

Novi, drugi divizion lansirnog protivraketnog sistema S-400, koji se nalazi u Sevastopolju, prvenstveno će kontrolisati vazdušni prostor na granici sa Ukrajinom.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut  • Izvor
  • foto: © RIA Novosti / Sergeй Guneev/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost