booking.com
Početna stranica > Novosti

Deveti januar, radost za sve - vožnja s zastavama - pridružite se

Deveti januar, radost za sve - vožnja s zastavama - pridružite se
09.01.2018. god.
Srbski narodni pokret IZBOR JE NAŠ tradicionalno organizuje vožnju automobilima sa zastavama srbskim povodom dana Republike Srpske. Pridružite se!

Srbski narodni pokret - IZBOR JE NAŠ tradicionalno proslavlja Dan Republike Srpske i Krsnu slavu - Svetog prvomučenika i arhiđakona Stefana, na način da obrazuje kolonu automobila uljepšanih srbskim zastavama i uz prikladnu muziku koja se kreće ulicama Banja Luke i time unosi radost u srca građana.


Kolona automobila  će krenuti 9. januara u 11:00 časova  ispred kancelarija Pokreta u ulici Majke Jugovića, u blizini Ekonomskog fakuleteta Banja Luka.

 Poslije vožnje vraćamo se na polazno mjesto gdje se organizuje narodno veselje.

Svake godine Pokret ide sa novom porukom. Ovom prilikom ona glasi „Narod slavi Deveti januar, zajedno“. Na velikom transparentu uz navedeni tekst su u krupnom planu fotografije prvog i aktuelnog predsjednika, dr Radovana Karadžića i gospodina Milorada Dodika, kao i fotografije svih bivših predsjednika Republike Srpske.

Devetog januara 1992. godine, iz straha za život, identitet  i opasnosti da srbski narod nestane sa ovih prostora a prisjećajući se tragičnih događaja iz Drugog svjetskog rata, nastala je najveća pobjeda - Republika Srbska. U ratu se ona branila i odbranila, a u miru se razvija u skladu sa okolnostima u kojima živi. Ogroman je bio, i još uvijek traje veliki pritisak nepravednog mondijalističkog centra moći da se Republika Srbska ukine, međutim zahvaljujući narodu, vojsci, političarima, koji su svjesni šta ona znači, Republika Srbska i dalje postoji, na radost srbskog naroda i cijelog slobodarskog svijeta.

   • Izvor
  • SNP - IZBOR JE NAŠ


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE


Prema saopštenju Ministarstva odbrane DNR ukrajinske snage su za protekla 24 sata 22 puta napale teritoriju DNR.Pod vatrom ukrajinskih snaga našlo se 8 naseljenih mesta Republike.

Moskva će adekvatno reagovati ako se u Ukrajini pojavi nova američka vojna baza, izjavio je u intervjuu za RIA Novosti državni sekretar i pomoćnik ministra spoljnih poslova


Predsednik Komiteta Saveta Federacije za međunarodne odnose Konstantin Kosačov predložio je da se neutralne države motivišu da ne stupaju u NATO, tako što će u rusku vojnu doktrinu biti...

Srbska pravoslavna crkva i njeni vernici slave Svetog Nikolu, zaštitnika putnika, moreplovaca, dece. Sveti Nikola je najčešća krsna slava, a u narodu se za današnji dan kaže: Ko ne...


Prvi puk je "Avangarda" sa dva lansera biće raspoređen na borbenu dužnost u Dombarovskoj diviziji, rekao je novinarima komandant Strateških raketnih snaga, general-pukovnik Sergej Karakajev. On je rekao da s...


Ostale novosti iz rubrike »