booking.com
Početna stranica > Novosti

Deveti januar, radost za sve - vožnja s zastavama - pridružite se

Deveti januar, radost za sve - vožnja s zastavama - pridružite se
09.01.2018. god.
Srbski narodni pokret IZBOR JE NAŠ tradicionalno organizuje vožnju automobilima sa zastavama srbskim povodom dana Republike Srpske. Pridružite se!

Srbski narodni pokret - IZBOR JE NAŠ tradicionalno proslavlja Dan Republike Srpske i Krsnu slavu - Svetog prvomučenika i arhiđakona Stefana, na način da obrazuje kolonu automobila uljepšanih srbskim zastavama i uz prikladnu muziku koja se kreće ulicama Banja Luke i time unosi radost u srca građana.


Kolona automobila  će krenuti 9. januara u 11:00 časova  ispred kancelarija Pokreta u ulici Majke Jugovića, u blizini Ekonomskog fakuleteta Banja Luka.

 Poslije vožnje vraćamo se na polazno mjesto gdje se organizuje narodno veselje.

Svake godine Pokret ide sa novom porukom. Ovom prilikom ona glasi „Narod slavi Deveti januar, zajedno“. Na velikom transparentu uz navedeni tekst su u krupnom planu fotografije prvog i aktuelnog predsjednika, dr Radovana Karadžića i gospodina Milorada Dodika, kao i fotografije svih bivših predsjednika Republike Srpske.

Devetog januara 1992. godine, iz straha za život, identitet  i opasnosti da srbski narod nestane sa ovih prostora a prisjećajući se tragičnih događaja iz Drugog svjetskog rata, nastala je najveća pobjeda - Republika Srbska. U ratu se ona branila i odbranila, a u miru se razvija u skladu sa okolnostima u kojima živi. Ogroman je bio, i još uvijek traje veliki pritisak nepravednog mondijalističkog centra moći da se Republika Srbska ukine, međutim zahvaljujući narodu, vojsci, političarima, koji su svjesni šta ona znači, Republika Srbska i dalje postoji, na radost srbskog naroda i cijelog slobodarskog svijeta.

   • Izvor
  • SNP - IZBOR JE NAŠ


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Vaseljenski patrijarh Vartolomej, nakon nedeljne službe u Hramu Svetog Foke u Istanbulu, obraćajući se generalnom konzulu Ukrajine Aleksandru Gamanu, izjavio je da će uskoro dati autokefalnost ukrajinskoj crkvi.


  "IAF (Izraelske vazduhoplovne snage) se nisu krile iza bilo kog aviona, a izraelski avioni bili u izraelskom vazdušnom prostoru u vreme pada ruskog aviona", saopštile su Izraelske v


Portparol Narodne milicije Luganske Narodne Republike Andrej Maročko je saopštio da ukrajinski izveštaji o zauzimanju sela od strane ukrajinske vojske u regionu Luganska ne odgovoraju stvarnosti, jer je selo...

Dva broda pomorskih snaga Ukrajine - kontrolni brod "Donbas" i tegljač "Korets", uključeni su u karavan za prolaz duž kanala Kerčevog moreuza, javila je pres služba "Rosmorečflota". "D


Dva broda ukrajinske ratne mornarice - kontrolni brod „Donbas“ i tegljač „Korec“ ušli su u Kerčko-jenikalski kanal za prolazak u Azovsko more ispod Krimskog mosta, izjavio je za ...


Ostale novosti iz rubrike »