Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

RT: Boltonova memoarska bomba: Tramp misli da se sve što Makron dodirne „pretvara u sr..e„

RT: Boltonova memoarska bomba: Tramp misli da se sve što Makron dodirne „pretvara u sr..e„
20.06.2020. god.


Donald Tramp sumnjičavo gleda prema svom francuskom kolegi, navodi u svojim memoarima bivši savetnik za nacionalnu bezbednost SAD-a Džon Bolton.

Tramp, kako se navodi, veruje da se "sve što francuski predsednik Emanuel Makron dotakne "pretvorio u sr.nje", naveo je Bolton, prenosi Gardian.


Delove memoara dobio je Gardian, a koja bi trebalo da budu objavljeni sledeće sedmice. Američki predsednik ranije je rekao da je memoar pun laži, kao i da je njegov bivši savetnik samo tražio način da ga okleveta nakon što je otpušten.


Izveštaj Gardiana takođe se dotiče odnosa SAD-a sa Velikom Britanijom i njenim premijerom Borisom Džonsonom. Prema Boltonovim rečima, Tramp svrstava Džonsona u bliske partnere, zajedno sa japanskim premijerom Šinzom Abeom.

Delove knjige koja tek treba da se obaviti prethodno su objavili vodeći američki mediji. Bolton, ratni veteran, očito je bio iznerviran zbog toga što Trampova administracija nije ispunila njegova očekivanja o tvrdoj spoljnjoj politici.


Na primer, on je nazvao odbijanje Trampa da odgovori na obaranje američke bespilotne letelice od strane Irana, opštim napadom na iransku vojsku "najiracionalnijom stvari" koju je ikada video kod američkog lidera.


Tramp je na Boltonove memoare reagovao, saopštivši da su delovi Boltonove knjige "čista fikcija" i da je autor "bolesna pudlica", nezadovoljna zbog toga što je otpušten.


U knjizi se takođe govori o oslanjanju Velike Britanije na kinesku tehnologiju oko postavljanja 5G mreže, stavu Vašingtona prema Bregzitu i neuspehu Velike Britanije da se povuče iz nuklearnog sporazuma s Iranom, te međusobnim nesuglasicama Trampa i Tereze Mej, Džonsonovog prethodnika na mestu premijera.

Izvor: Vostok / RT  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: ©Ludovic Marin / Pool via REUTERS / RT/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Vašington mora da promeni svoju politiku prema Rusiji, udalji se sa trajnih sankcija i dozvoli istinske razgovore, jer nepoštovanje toga može skupo koštati SAD, kažu penzionisani visoki američki zvaničnici...


Uništena Republika Srbska Krajina, razorena Republika Srbska, razorena SR Jugoslavija, oteto Kosovo...

Poznati režiser Oliver Stoun izjavio je da ne veruje da se Rusija mešala u američke predsedničke izbore 2016. godine, već smatra da je za curenje informacija kriv američki haker. ...


Vašington je izneo zapanjujuće optužbe da su Rusija i Kina „već pretvorile kosmos u domen borbenih sukoba“, ali ono što se zaista događa je da SAD pokušavaju odvratiti pažnju...

Da li je tačno to što pišu Večernje novosti, da će Brisel sutra uručiti Marku Đuriću tekst sveobuhavatnog pravno obavezujućeg sporazma o Kosovu i Metohiji, ili nije, brzo ćemo...


Zagovornici ponovnog otvaranja škola možda su našli iznenađujućeg saveznika u liderima agencija UN-a - uključujući SZO, koji su izneli novu studiju kako bi pokazali da deca mogu pretrpeti više...


Ostale novosti iz rubrike »