booking.com
Početna stranica > Novosti

„Narod Venecuele sve shvata i zna vrlo dobro šta se desilo u Siriji ili u Iraku“

„Narod Venecuele sve shvata i zna vrlo dobro šta se desilo u Siriji ili u Iraku“
13.02.2019. god.


Luis Mora, predsednik Zakonodavnog saveta savezne države Tačira u Venecueli, demantovao je navode da je u Venecuelu počela da pristiže humanitarna pomoć iz Kolumbije, čija Vlada odbija da shvati koliko može biti opasan rat u regionu.


Mora dodaje da Venecuela gaji velike nade i očekuje da će čitav svet obratiti pažnju na prave razloge krize u Venecueli.

„Da, istina je da nema hrane. Nema lekova i to je tačno. Ali, zašto? Zato što nam oni nisu dozvolili da ih uvezemo. Blokiraju nas, zatvaraju prolaz brodovima, ne daju bankama da isplaćuju novac koji pripada Venecueli, a radi se o milijardama dolara“, izjavio je Mora.

„Narod Venecuele sve shvata i zna vrlo dobro šta se desilo u Siriji ili u Iraku. I tada su govorili o humanitarnoj pomoći, ali to je zapravo bio ’trojanski konj‘, za kojim su usledile bombe i meci.“

„Vlada Venecuele je uvek verovala u dijalog i politiku. Ne verujemo u rat i ne polažemo nade u takav način rešavanja konflikta“, ističe Mora.

„Verujemo u dijalog i verujemo u perspektive koje on nosi i koje se mogu pojaviti u Montevideu tokom zasedanja Međunarodne kontakt-grupe za Venecuelu.“

„Mi nastavljamo da verujemo u političko rešavanje, na konsenzus. Od davnina se narod Venecuele borio za slobodu, to nam je u krvi i dan-danas smo takvi. Mi ne očekujemo i ne želimo rat ni konflikt, ali ako do toga dođe, mi ćemo braniti našu otadžbinu“, kategoričan je Mora.


  • Izvor
  • foto: © RIA Novosti / Karlos Эrrera/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Zaključci zvaničnog izveštaja Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OZHO) o hemijskom napadu u sirijskom gradu Duma ne odgovaraju stvarnosti i protivreče inženjerskoj ekspertizi, priznao je ekspert organizacije Ien Henderson,...


  Oružani sukob u Donbasu se po vremenu trajanja približava Drugom svetskom ratu. Sukob je iscrpeo ekonomiju Ukrajine, i jedan je od faktora krize. A da ne govorimo o brojnim...


Bivši predsednik Ukrajine Leonid Kravčuk je u intervjuu portalu „Apostrofu“ izjavio da je 1954. godine Nikita Hruščov „naterao“ Ukrajinsku Sovjetsku Socijalističku Republiku da prihvati Krim u svoj sastav.

Stav Slovačke o „Severnom toku 2“ povezan je sa željom Vašingtona da potisne Rusiju sa evropskog energetskog tržišta, izjavio je predsednik Centra za strateške komunikacije Dmitrij Abzalov, prenosi televizija...Ostale novosti iz rubrike »