autoBerza.biz
Početna stranica > Novosti

„Pijane naočare“ isprobali i srednjoškolci Srednjoškolskog centra „Milutin Milanković“ iz Milića

14.02.2018. god.
Na poziv Omladinskog savjeta Milići predstavnici Agencije za bezbjednost saobraćaja 12. februara 2018. godine posjetili su Srednjoškolski centar „Milutin Milanković“ u Milićima.

Omladinski savjet „Milići“ proslavio je 15 godina uspješnog i neprekidnog rada. Tim povodom organizovano je predavanje za srednjoškolce o značaju bezbjednosti saobraćaja. U amfitetru srednjoškolskog centra srednjoškolci su imali priliku da pogledaju prezentaciju na temu "Alkohol i mladi vozači" te da isprobaju  „pijane naočare“ koje simuliraju određen stepena pijanstva i korisnicima prikazuju probleme u koordinaciji pokreta sa kojima se susreću osobe pod dejstvom alkohola.

Predavanja su namjenjena za učenike trećeg i četvrtog razreda srednje škole koji u tom dobu stiču pravo na upravljanje vozilom i bitno je da kao vozači početnici, znaju kakvi su efekti alkohola u organizmu tokom vožnje.

Stefan Milić predsjednik Omladinskog savjeta „Milići“ istakao je da će omladinski savjet na ovakvim i sličnim akivnostima raditi i u budućnosti, dok je Milan Tešić ispred Agencije rekao da će se Agencija odazvati na svaki poziv jedinica lokalnih samouprava koje organizuje ovakve aktivnosti.

 

   • Izvor
  • Nova zvezdana staza
  • / absrs.org


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost