Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

RT: Portugalska „vrata su otvorena za turiste“ dok su vrata EU i dalje zatvorena

RT: Portugalska „vrata su otvorena za turiste“ dok su vrata EU i dalje zatvorena
23.05.2020. god.

Portugalski ministar spoljnih poslova Augusto Santos Silva rekao je da su vrata zemlje otvorena za turiste, jer ona postaje jedna od prvih evropskih država koja je dočekala posetioce.

„Turisti su dobrodošli u Portugal“, rekao je Santos Silva za list Observador, pojasnivši da će na aerodromima biti uvedeni određeni zdravstveni pregledi, ali da neće postojati obavezni karantin za one koji dolaze.

Portugal, koji je do sada zabeležio 30.200 potvrđenih slučajeva koronavirusa sa 1.289 smrtnih slučajeva, polako ublažava ograničenja od sredine marta. Mnoge prodavnice su već otvorene uz mere bezbednosti kao deo napora da se oživi ekonomija zavisna od turizma u zemlji.

Letovi za i van Evropske unije i dalje su privremeno obustavljeni do 15. juna, sa izuzecima, uključujući neke rute do država portugalskog govornog područja, kao što je Brazil.

Izvor: Vostok / RT


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © Reuters / Rafael Marchante / RT/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Od početka epidemije Aleksandar Andrejić je poslao lekarima lokalne bolnice preko hiljadu porcija hrane, 


Italija je pozvala druge zemlje EU da zajedno rade na reanimaciji turističke industrije nakon pandemije koronavirusa, istupajući protiv bilo kakvih bilateralnih sporazuma između zemalja članica, nakon što je, kako...

  Proleće i leto gotovo da ne postoje u ovom udaljenom severnom regionu Rusije. Ovo je najbolje mesto na svetu za uživanje u pecanju na ledu, vožnji motornim sankama ili...


Monumentalne građevine bez kojih je nezamisliva raskoš Sankt Peterburga Zimski dvorac

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (JUTA) poslala je preporuku svim agencijama-članicama da se putovanja otkažu do 31. maja.


  Ova vatrena ostrva sa vulkanima, gejzirima, jezerima ključale vode i crnim peskom predmet su ništa manje vatrenih decenijskih, ako ne i vekovnih, sporova između Rusije i Japana. Ovo mesto...


Ostale novosti iz rubrike »