Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Kako stvarno izgledaju najpopularnija turistička mesta u Rusiji

Kako stvarno izgledaju najpopularnija turistička mesta u Rusiji
01.03.2020. god.


Instagram protiv stvarne slike. Ili drugim rečima, pošteno prikazujemo prizore sa kojima ćete se suočiti kada budete posetili najomiljenija turistička mesta u Rusiji.

Po svoj prilici najpoznatija turistička destinacija, znak prepoznavanja Moskve, ali i čitave Rusije. Raznobojne kupole Hrama Vasilija Blaženog, kako su samo lepe, zar ne. Međutim, da bi sve stale u kadar najbolje bi bilo da se sedne ili možda čak legne na kocku.

Na šta treba biti spreman? Pažljivo gledajte u noge, da se ne biste sapleli o nekog.

Park Zarjadje

Lebdeći most u novom parku nadomak zidina Kremlja najpopularnije je mesto od otvaranja ovog sada već ko zna koliko puta u svetu nagrađivanog arhitektonskog čuda. Odatle se pruža predivan pogled na staljinistički oblakoder, Hram Vasilija Blaženog i Moskvu reku.

Ima samo jedan problem, svi bi želeli da naprave fotografiju sa tog mesta.

Mamajev kurgan

Bez ikakve dileme, jedan od najpopularnijih memorijala iz Drugog svetskog rata nalazi se na Mamajevom kurganu u Volgogradu. U njegovom središtu uzdiže se najveći spomenik u Rusiji, skulpura Majka otadžbina zove, ogromnih dimenzija, visoka 85 metara i teška 8 hiljada tona

Hiljade ljudi svake godine žele da vide ovu skulpuru izbliza.

Stari Arbat

Nekada je ovde vrvelo od života, tu su stanovali čuveni umetnici, u restoranima večerao lično Anton Pavlovič Čehov, a stara moskovska ulica bila obitavalište aristokratije i mlade boemije. Ima istoriju dugu preko 520 godina.

U modernoj istoriji Starom Arbatu pripala je uloga glavne turističke ulice u Moskvi, što ju je u određenoj meri i promenilo i razvejalo duh stare prestonice. Suvenirnice, loši kafei, pivnice i ulični umetnici odavno su postali njene glavne karakteristike.

Lastavičje gnezdo

Bajkoviti dvorac na litici iznad Crnog mora na Krimu, jedno je od najromantičnijih mesta u Rusiji. Nemački baron Fon Štejngel koji je voleo da se odmara na Krimu podigao je ovaj zamak početkom prošlog veka.

Čarska peščara

Ogromne peščane dine u ruskom Sibiru, možda jedna od najneobičnijih pustinja na svetu. Pedeset kvadratnih kilometara peska rasprostire se usred brda, močvara, tajgi i reka. Fotografije još mogu da stvore iliziju da je reč o pustinjskoj destinaciji negde u Arapskim Emiratima, međutim stvarni prizor po našem mišljenju daleko je atraktivniji.

Peterhof

Ruski Versaj, 40 kilometara udaljen od Sankt Peterburga, bivša letnja rezidencija ruskih careva kojom dominiraju pozlaćene fontane, vrtovi i palate.

Leti ovde uvek ima sveta, a u 99,9 odsto slučajeva to ovako izgleda.

Tretjakovska galerija

Tretrjakovska galerija priređuje izložbe koje obeležavaju godinu i iščekuju se s velikim nestrpljenjem, pa se tako događa da mesecima bude mesto hodočašća ljubitelja likovnih umetnosti.

Redovi za izložbu slikara Ivana Ajvazovskog 2016. godine najbolja su ilustracija podviga koji treba učiniti da bi se vredna dela videla.

Moskva siti

U Moskvi nema baš mnogo nebodera, a skoro svi skoncentrisani su na jednom mestu. Na taj način se mogu praviti fotografije na osnovu kojih ne možeš da pretpostaviš da nije svuda tako.

Oblakoderi u Moskva sitiju kompaktno su raspoređeni. A to se naročito primećuje u odnosu na kontrastnu okolinu.

Jezero Baskunčak

Slano jezero u južnom Sibiru iz koga se dobija 80 odsto soli koja se u Rusiji proizvodi. Ovde ne obitavaju živa bića, u litru vode nalazi se 300 grama soli. Ali zato turista ima mnogo, jer osim neobičnih pejzaža, ništa manje nije privlačna, recimo, lekovita glina.

Bajkal

Bajkalsko jezero retko koga će izneveriti. Jednako je lepo i leti i zimi, kada mu posebnu draž daje čisti plavi led i stene pokrivene ledom. U pitanju je situacija u kojoj se očekivanja i stvarnost apsolutno poklapaju.

 

Jekaterina Sineljščikova, Russia beyond  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © Dmitrij Rogulin / TASS / Russia beyond/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Ove šetnje po centru Moskve upoznaće vas kako sa istorijskim nasleđem, tako i sa savremenim licem ruske prestonice. Imaćete priliku da čujete ulične muzičare, usput nešto prezalogajite i doživite...


 Tragom vesti da je Tara po izboru čitalaca sajta b92.net proglašena najlepšom srbskom destinacijom odlučih se da napišem ovaj tekst kako da Bajina Bašta kao opština sa najlepšom planinom,najlepšom rekom,Perućačkim vrelom,kućicom...

Pre nego što nebo pokriju teški sivi oblaci i hladan vetar počne da prodire do kostiju, Rusi imaju priliku da uživaju u prelepoj, ali kratkoj, zlatnoj jeseni. To je...


Najlepši pogled na Moskvu, prvi rok klubovi u SSSR-u i futuristički parkovi. Stanovnici rejona Moskve udaljenih od centra grada otkrivaju koja su njihova omiljena mesta i predlažu strancima šta...

Ulice okićene raznobojnim svetiljkama, veseli kvartovi sa restoranima i bezbrižni bulevari: Moskva nikad ne spava i svi to znaju! Nudimo vam nekoliko ideja za najromantičnije noćne šetnje po omiljenom...


Tri plemićka imanja daleko u Pskovskoj oblasti verovatno nisu na spisku vaših turističkih destinacija, ali kladimo se da vam neće biti žao ni jednog minuta provedenog u ovom živopisnom...


Ostale novosti iz rubrike »