Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Kako stvarno izgledaju najpopularnija turistička mesta u Rusiji

Kako stvarno izgledaju najpopularnija turistička mesta u Rusiji
01.03.2020. god.


Instagram protiv stvarne slike. Ili drugim rečima, pošteno prikazujemo prizore sa kojima ćete se suočiti kada budete posetili najomiljenija turistička mesta u Rusiji.

Po svoj prilici najpoznatija turistička destinacija, znak prepoznavanja Moskve, ali i čitave Rusije. Raznobojne kupole Hrama Vasilija Blaženog, kako su samo lepe, zar ne. Međutim, da bi sve stale u kadar najbolje bi bilo da se sedne ili možda čak legne na kocku.

Na šta treba biti spreman? Pažljivo gledajte u noge, da se ne biste sapleli o nekog.

Park Zarjadje

Lebdeći most u novom parku nadomak zidina Kremlja najpopularnije je mesto od otvaranja ovog sada već ko zna koliko puta u svetu nagrađivanog arhitektonskog čuda. Odatle se pruža predivan pogled na staljinistički oblakoder, Hram Vasilija Blaženog i Moskvu reku.

Ima samo jedan problem, svi bi želeli da naprave fotografiju sa tog mesta.

Mamajev kurgan

Bez ikakve dileme, jedan od najpopularnijih memorijala iz Drugog svetskog rata nalazi se na Mamajevom kurganu u Volgogradu. U njegovom središtu uzdiže se najveći spomenik u Rusiji, skulpura Majka otadžbina zove, ogromnih dimenzija, visoka 85 metara i teška 8 hiljada tona

Hiljade ljudi svake godine žele da vide ovu skulpuru izbliza.

Stari Arbat

Nekada je ovde vrvelo od života, tu su stanovali čuveni umetnici, u restoranima večerao lično Anton Pavlovič Čehov, a stara moskovska ulica bila obitavalište aristokratije i mlade boemije. Ima istoriju dugu preko 520 godina.

U modernoj istoriji Starom Arbatu pripala je uloga glavne turističke ulice u Moskvi, što ju je u određenoj meri i promenilo i razvejalo duh stare prestonice. Suvenirnice, loši kafei, pivnice i ulični umetnici odavno su postali njene glavne karakteristike.

Lastavičje gnezdo

Bajkoviti dvorac na litici iznad Crnog mora na Krimu, jedno je od najromantičnijih mesta u Rusiji. Nemački baron Fon Štejngel koji je voleo da se odmara na Krimu podigao je ovaj zamak početkom prošlog veka.

Čarska peščara

Ogromne peščane dine u ruskom Sibiru, možda jedna od najneobičnijih pustinja na svetu. Pedeset kvadratnih kilometara peska rasprostire se usred brda, močvara, tajgi i reka. Fotografije još mogu da stvore iliziju da je reč o pustinjskoj destinaciji negde u Arapskim Emiratima, međutim stvarni prizor po našem mišljenju daleko je atraktivniji.

Peterhof

Ruski Versaj, 40 kilometara udaljen od Sankt Peterburga, bivša letnja rezidencija ruskih careva kojom dominiraju pozlaćene fontane, vrtovi i palate.

Leti ovde uvek ima sveta, a u 99,9 odsto slučajeva to ovako izgleda.

Tretjakovska galerija

Tretrjakovska galerija priređuje izložbe koje obeležavaju godinu i iščekuju se s velikim nestrpljenjem, pa se tako događa da mesecima bude mesto hodočašća ljubitelja likovnih umetnosti.

Redovi za izložbu slikara Ivana Ajvazovskog 2016. godine najbolja su ilustracija podviga koji treba učiniti da bi se vredna dela videla.

Moskva siti

U Moskvi nema baš mnogo nebodera, a skoro svi skoncentrisani su na jednom mestu. Na taj način se mogu praviti fotografije na osnovu kojih ne možeš da pretpostaviš da nije svuda tako.

Oblakoderi u Moskva sitiju kompaktno su raspoređeni. A to se naročito primećuje u odnosu na kontrastnu okolinu.

Jezero Baskunčak

Slano jezero u južnom Sibiru iz koga se dobija 80 odsto soli koja se u Rusiji proizvodi. Ovde ne obitavaju živa bića, u litru vode nalazi se 300 grama soli. Ali zato turista ima mnogo, jer osim neobičnih pejzaža, ništa manje nije privlačna, recimo, lekovita glina.

Bajkal

Bajkalsko jezero retko koga će izneveriti. Jednako je lepo i leti i zimi, kada mu posebnu draž daje čisti plavi led i stene pokrivene ledom. U pitanju je situacija u kojoj se očekivanja i stvarnost apsolutno poklapaju.

 

Jekaterina Sineljščikova, Russia beyond  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © Dmitrij Rogulin / TASS / Russia beyond/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Portugalski ministar spoljnih poslova Augusto Santos Silva rekao je da su vrata zemlje otvorena za turiste, jer ona postaje jedna od prvih evropskih država koja je dočekala posetioce.


Od početka epidemije Aleksandar Andrejić je poslao lekarima lokalne bolnice preko hiljadu porcija hrane, 

Italija je pozvala druge zemlje EU da zajedno rade na reanimaciji turističke industrije nakon pandemije koronavirusa, istupajući protiv bilo kakvih bilateralnih sporazuma između zemalja članica, nakon što je, kako...


  Proleće i leto gotovo da ne postoje u ovom udaljenom severnom regionu Rusije. Ovo je najbolje mesto na svetu za uživanje u pecanju na ledu, vožnji motornim sankama ili...

Monumentalne građevine bez kojih je nezamisliva raskoš Sankt Peterburga Zimski dvorac


Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (JUTA) poslala je preporuku svim agencijama-članicama da se putovanja otkažu do 31. maja.


Ostale novosti iz rubrike »