Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Orban: Soroševa mreža godinama radila na tome da Evropu pretvori u kontinent imigranata

Orban: Soroševa mreža godinama radila na tome da Evropu pretvori u kontinent imigranata
26.11.2020. god.


Mađarski premijer Viktor Orban je izjavio da Evropa ne sme da podlegne uticaju mreže finansijera Džordža Soroša koja, kako kaže, godinama radi na pretvaranju Evrope u imigrantski kontinent.


Orban je reagovao na Sorošev tekst od 18. novembra za portal "Prodžekt sindikejt" u kojem američki biznismen mađarskog porekla savetuje evropskim liderima da oštro kazne one članice koje ne žele da budu deo ujedinjenog evropskog carstva pod sloganom globalno "otvoreno nebo".

Orban je u postu na engleskom na svojoj zvaničnoj web stranici napisao da mnogi veruju da "ekonomski kriminal" Soroša nije vredan odgovora za to što su njegove finansijske spekulacije uništile živote miliona ljudi, prenosi MTI.

"Iako različitog porekla, evropski narodi povezani su zajedničkim korenom naše vere. Hrišćanska sloboda je osigurala slobodu mišljenja i kulturu i stvorila pozitivno nadmetanje među nacijama. Ovaj veličanstveni amalgam kontrasta učinio je Evropu vodećom silom u prošlim vekovima", naveo je Orban.
Istorijsko iskustvo govori da će Evropa biti ponovo velika ako njeni narodi postanu ponovo veliki i odupru se svim oblicima imperijalne ambicije, istakao je Orban.

Prema njegovim rečima, Soroševa mreža godinama je radila na tome da Evropu pretvori u kontinent imigranata.

"Danas Soroševa mreža koja promoviše globalno otvoreno društvo i traži ukidanje nacionalnih okvira, predstavlja najveću pretnju državama Evropske unije. Ciljevi te mreže su očigledni: da se stvore multietnička, multikulturalna otvorena društva ubrzavanjem migracije i ukidanjem odlučivanja na nacionalnom nivou i njegovo stavljanje u ruke globalne elite", naveo je Orban.

Tanjug


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Sergeй Guneev/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Iranski ministar spoljnih poslova Džavad Zarif osudio je Francusku napad Francuskoj za stalnu podršku "saudijskim ratnim zločincima", odbacujući tvrdnje francuskog kolege Žan Iv Le Driana da Teheran s


Belorusija, uprkos svom skromnom mestu na svetskoj mapi, može sebi priuštiti da vodi nezavisnu spoljnu i unutrašnju politiku, rekao je predsednik Republike Aleksandar Lukašenko, prenosi beloruska Belta.

Teheran je poslao notu Sjedinjenim Američkim Državama u kojoj je upozorio na posledice ugnjetavanja iranskih diplomata, navodi se u saopštenju portparola Ministarstva spoljnih poslova Irana, Saida Hatibzadea.


Norveška je razočarana najavom Rusije o pokretanju procedura za povlačenje iz Sporazuma o otvorenom nebu i planira da sa ostalim učesnicima razgovara o mogućnosti očuvanja Sporazuma, izjavila je za...

Francuska žali zbog namere Ruske Federacije da se povuče iz Sporazuma o otvorenom nebu i nada se da će Moskva preispitati ovu odluku, rekao je portparol francuskog Ministarstva spoljnih...


Pet evropskih država pridružilo se sankcijama Evropske unije Belorusiji, saopštio je Savet EU. „Zemlje-kandidati: Republ


Ostale novosti iz rubrike »