Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Lukašenko: Na vojnom i ekonomskom planu Rusija je za Belorusiju nezamenjiva

Lukašenko: Na vojnom i ekonomskom planu Rusija je za Belorusiju nezamenjiva
14.11.2020. god.


Na vojnom i ekonomskom planu Rusija je za Belorusiju nezamenljiva, rekao je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.


„Ako uzmemo ekonomiju, vojna pitanja, politička, diplomatiju i drugo, za Rusiju zamene nema. I zato kako god da okreneš, bez Rusije će nam biti veoma teško“, rekao je Lukašenko u intervjuu ruskim i stranim medijima, čiji je deo emitovao ruski Prvi kanal.
Beloruski lider je istakao da nikada nije izdao belorusko-ruske interese i da se Belorusija nikada nije okrenula od Rusije.

Takođe je dodao da su ga optuživali za koketiranje sa Zapadom, i za to da je pokušavao da „sedi na dve stolice“.

„Ja to nikada nisam radio. Kakav je Lukašenko imao odnos prema Rusiji, takav ima i sada. Nikada nisam izdao naše interese, belorusko-ruske, nikada nisam izdao poštenog i pouzdanog ruskog političara – predsednika, ni Jeljcina, ni Putina, i nikada to neću uraditi“, poručio je Lukašenko.

Lukašenko je rekao da Zapad s njim ne može ništa uraditi, jer je odan narodu.

„Zapad odavno ne zna šta da radi sa Lukašenkom. Uvek pokušavaju da sa mnom nešto urade. Ne treba – ni sa Lukašenkom, ni sa predsednikom Rusije, ni sa sadašnjim ni bivšim predsednikom Kazahstana, ni sa predsednikom Moldavije, čak ni sa predsednikom Ukrajine. Nas je izabrao narod, i on će nešto učiniti sa nama“, rekao je Lukašenko.

 


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © belta.by/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Iranski ministar spoljnih poslova Džavad Zarif osudio je Francusku napad Francuskoj za stalnu podršku "saudijskim ratnim zločincima", odbacujući tvrdnje francuskog kolege Žan Iv Le Driana da Teheran s


Belorusija, uprkos svom skromnom mestu na svetskoj mapi, može sebi priuštiti da vodi nezavisnu spoljnu i unutrašnju politiku, rekao je predsednik Republike Aleksandar Lukašenko, prenosi beloruska Belta.

Teheran je poslao notu Sjedinjenim Američkim Državama u kojoj je upozorio na posledice ugnjetavanja iranskih diplomata, navodi se u saopštenju portparola Ministarstva spoljnih poslova Irana, Saida Hatibzadea.


Norveška je razočarana najavom Rusije o pokretanju procedura za povlačenje iz Sporazuma o otvorenom nebu i planira da sa ostalim učesnicima razgovara o mogućnosti očuvanja Sporazuma, izjavila je za...

Francuska žali zbog namere Ruske Federacije da se povuče iz Sporazuma o otvorenom nebu i nada se da će Moskva preispitati ovu odluku, rekao je portparol francuskog Ministarstva spoljnih...


Pet evropskih država pridružilo se sankcijama Evropske unije Belorusiji, saopštio je Savet EU. „Zemlje-kandidati: Republ


Ostale novosti iz rubrike »