Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Značaj zajedništva Srbije i Republike Srpske

Značaj zajedništva Srbije i Republike Srpske
13.11.2020. god.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić prisustvovala je danas otvaranju Doma kulture u Novoj Topoli, u Republici Srbskoj, za čiju je izgradnju sredstva obezbedila Vlada Srbije, ukazavši tom prilikom na značaj zajedništva između Srbije i Republike Srpske.

Brnabić je navela da boravi u ovoj poseti kako bi sa svojim domaćinima razgovarala o novim strateškim projektima, pre svega o aerodromu Trebinje, hidroelektrani Buk Bijela, putu od granice od Bijeljine i mnogim drugim projektima, među kojima i o onim manje finansijske vrednosti, ali ne manje važnim.

Ona je istakla da želi da na svakom delu teritorije Republike Srpske svi njeni građani mogu da vide pomoć i podršku iz Srbije, kao i zajedništvo, ali i da znaju da, kada je jača Srbija, da tada svakako jača i Republika Srbska.

I Srbija je danas ekonomski izuzetno snažnija nego 2014. godine. To nije više ista zemlja, to je fundamentalno drugačija zemlja i nadam se da ste i ovde u Republici Srbskoj osetili to jačanje Srbije, navela je premijerka.

Brnabić je poručila da je Srbija uz Republiku Srpsku i kada je dobro, ali i kada su vremena teška.

Tako i tokom ove teške godine kada smo svi suočeni sa koronavirusom, kako je naglasila, trudili smo se da vidimo kako možemo da pomognemo, šta možemo da pošaljemo iz Srbije, od testova, respiratora, sanitarnih vozila i zaštitne opreme.

Premijerka je poručila da su Vlada Srbije sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem i rukovodstvo Republike Srpske jedan tim koji zajedno radi i gura napred.

Bićemo ovde kakva god sreća ili nevolja da nas snađe, bićemo i dalje u budućnosti zajedno, rekla je Brnabić i precizirala da je ovo njena jedanaesta poseta Republici Srbskoj i prva poseta bilo kom gradu ili zemlji u ovom mandatu.

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović ocenila je da je mnogo napora uloženo u razvoj Republike Srpske, ali je izuzetno dobro znati da imaju Srbiju iza sebe, kao oslonac i podršku, navodeći da to daje dodatni podstrek za nove projekte.

Tu su veliki strateški projekti, hoćemo da budemo vezani komunikacijski na svaki način sa Srbijom, iz tog razloga priča oko auto-puta. Zahvalni smo Srbiji i za izgradnju "Bratoljuba", mosta koji nas veže i za mnoge druge strvari, kao što je aerodrom u Trebinju koji ćemo graditi.

Ona je izrazila zahvalnost premijerki Srbije na jedinstvu i timskom radu.
 


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: srbija.gov.rs/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Iranski ministar spoljnih poslova Džavad Zarif osudio je Francusku napad Francuskoj za stalnu podršku "saudijskim ratnim zločincima", odbacujući tvrdnje francuskog kolege Žan Iv Le Driana da Teheran s


Belorusija, uprkos svom skromnom mestu na svetskoj mapi, može sebi priuštiti da vodi nezavisnu spoljnu i unutrašnju politiku, rekao je predsednik Republike Aleksandar Lukašenko, prenosi beloruska Belta.

Teheran je poslao notu Sjedinjenim Američkim Državama u kojoj je upozorio na posledice ugnjetavanja iranskih diplomata, navodi se u saopštenju portparola Ministarstva spoljnih poslova Irana, Saida Hatibzadea.


Norveška je razočarana najavom Rusije o pokretanju procedura za povlačenje iz Sporazuma o otvorenom nebu i planira da sa ostalim učesnicima razgovara o mogućnosti očuvanja Sporazuma, izjavila je za...

Francuska žali zbog namere Ruske Federacije da se povuče iz Sporazuma o otvorenom nebu i nada se da će Moskva preispitati ovu odluku, rekao je portparol francuskog Ministarstva spoljnih...


Pet evropskih država pridružilo se sankcijama Evropske unije Belorusiji, saopštio je Savet EU. „Zemlje-kandidati: Republ


Ostale novosti iz rubrike »