Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

SAD: Jermenija i Azerbejdžan se približili mirnom rešenju konflikta

SAD: Jermenija i Azerbejdžan se približili mirnom rešenju konflikta
26.10.2020. god.


Režim prekida vatre u Nagorno-Karabahu počeće u 08.00 po lokalnom vremenu, saopštio je Stejt department.


„Prekid vatre iz humanitarnih razloga stupiće na snagu u 08.00 po lokalnom vremenu 26. oktobra 2020. godine. SAD su pomogle u vođenju intenzivnih pregovora između Ministarstava inostranih poslova i kopredsednika Minske grupe (OEBS) zbog čega su se Jermenija i Azerbejdžan približili mirnom rešenju karabaškog konflikta“, navodi se u saopštenju Stejt departmenta.

Kopredsednici Minske grupe OEBS-a su pozvali Jerevan i Baku da preduzmu hitne mere za realizaciju dogovora koji je postignut u Moskvi.

 


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: 1lurer.am/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Mađarski premijer Viktor Orban je izjavio da Evropa ne sme da podlegne uticaju mreže finansijera Džordža Soroša koja, kako kaže, godinama radi na pretvaranju Evrope u imigrantski kontinent.


Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je pred turskim parlamentom da će Turska, Rusija i Azerbejdžan biti garanti mira u Nagorno-Karabahu.

Predsednici Rusije i Turske, Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan razgovarali su o situaciji u Nagornom Karabahu, Libiji i Siriji, saopštila je kancelarija turskog lidera.


  Kineska misija u Manili optužila je Sjedinjene Američke Države za "stvaranje haosa" u Aziji, objavljujući oštro saopštenje nakon što je američki savetnik za nacionalnu bezbednost podržao zemlje u regionu...

Predsednik Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je, učestvujući na onlajn Beogradskom ekonomskom forumu, da strateški prioritet i ključni fokus naše spoljne politike ostaje članstvo u EU, poručivši pritom...


Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović istakao je prilikom susreta sa ambasadorom Kraljevine Holandije Žilom Pluhom, da naša zemlja nema aspiracije da postane članica NATO-a i...


Ostale novosti iz rubrike »