Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

„Imamo toliko sankcija protiv Rusije i Irana da je ostalo vrlo malo mogućnosti da se nešto uradi“

„Imamo toliko sankcija protiv Rusije i Irana da je ostalo vrlo malo mogućnosti da se nešto uradi“
26.10.2020. god.


SAD su uvele toliko sankcija Rusiji i Iranu, da je Vašington iscrpeo sve mogućnosti za nove restrikcije, saopštio je pomoćnik za nacionalnu bezbednost predsednika SAD Robert O'Brajan.


Novinari su pitali O'Brajana, kako Vašington planira da odgovori na navode američke obaveštajne službe da su Rusija i Iran, navodno, dobili neke informacije o registraciji američkih birača i da žele da utiču na izbore.

„Jedna od problema sa kojim se suočavamo, kako prema Iranu, tako i prema Rusiji je u tome što mi imamo toliko sankcija protiv tih država da je ostalo vrlo malo mogućnosti da se nešto uradi s tim. Međutim, mi proučavamo sve moguće mere obuzdavanja koje možemo upotrebiti prema tim državama, kao i prema drugima, kao što su i Kina i nekih drugih još nepomenutih država koje pokušavaju da utiču na Amerikance po pitanju glasanja. To je nedopustivo“, rekao je savetnik američkog lidera, ponovivši da Vašington razmatra „dodatne opcije“ u vezi s tim.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Igorь Mihalev/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Mađarski premijer Viktor Orban je izjavio da Evropa ne sme da podlegne uticaju mreže finansijera Džordža Soroša koja, kako kaže, godinama radi na pretvaranju Evrope u imigrantski kontinent.


Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je pred turskim parlamentom da će Turska, Rusija i Azerbejdžan biti garanti mira u Nagorno-Karabahu.

Predsednici Rusije i Turske, Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan razgovarali su o situaciji u Nagornom Karabahu, Libiji i Siriji, saopštila je kancelarija turskog lidera.


  Kineska misija u Manili optužila je Sjedinjene Američke Države za "stvaranje haosa" u Aziji, objavljujući oštro saopštenje nakon što je američki savetnik za nacionalnu bezbednost podržao zemlje u regionu...

Predsednik Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je, učestvujući na onlajn Beogradskom ekonomskom forumu, da strateški prioritet i ključni fokus naše spoljne politike ostaje članstvo u EU, poručivši pritom...


Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović istakao je prilikom susreta sa ambasadorom Kraljevine Holandije Žilom Pluhom, da naša zemlja nema aspiracije da postane članica NATO-a i...


Ostale novosti iz rubrike »