Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Baku: Konflikt u Karabahu nema diplomatsko rešenje i počev od ovog momenta još dugo ga neće biti

Baku: Konflikt u Karabahu nema diplomatsko rešenje i počev od ovog momenta još dugo ga neće biti
22.10.2020. god.

Baku podržava diplomatsko rešenje sukoba u Nagorno-Karabahu putem pregovora na osnovu odgovarajućih Rezolucija SB UN, izjavio je pomoćnik azerbejdžanskog predsednika Hikmet Hadžijev.

„Azerbejdžan podržava normalizaciju situacije putem pregovora a u skladu sa postojećom mapom puta zasnovanoj na odgovarajućim Rezolucijama SB UN“, rekao je Hadžijev.

Prethodno je premijer Jermenije Nikol Pašinjan izjavio da nema diplomatskog rešenja za ovo pitanje.

„Konflikt u Karabahu nema diplomatsko rešenje i počev od ovog momenta još dugo ga neće biti. Praksa je pokazala da ono što je prihvatljivo za Jermeniju, nije prihvatljivo za Azerbejdžan. To pokazuje da je besmisleno govoriti o diplomatskom rešenju, barem u ovoj etapi“, napisao je on na Fejsbuku.

Prema rečima Hadžijeva, ovakva izjava Pašinjana još jedan je dokaz da Jerevan nije usredsređen na rešenje ovog pitanja putem pregovora.

„Tom izjavom jermensko rukovodstvo priznaje da je cilj Jermenije da se održi okupacija teritorije Azerbejdžana. To još jednom potvrđuje da su izjave zvaničnog Jerevana o rešavanju pitanja putem prigovora – ništa drugo do licemerje“, ističe Hadžijev.
To je i pokazatelj nepoštovanja onih koraka koje je preduzela međunarodna zajednica u cilju diplomatskog regulisanja sukoba u Nagorno-Karabahu, zaključio je pomoćnik azerbejdžanskog predsednika.

Čitajte više na Sukob u Nagorno-Karabahu - pregled situacije


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: 1lurer.am/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Škotski premijer Nikola Stardžen zalaže se za održavanje novog referenduma o nezavisnosti sledeće godine. Lider Škotske naciona


Izabrani predsednik Moldavije Maja Sandu izjavila je da će tražiti povlačenje Operativne grupe ruskih snaga iz nepriznate republike Prednjistrovje.

Evropski parlament je usvojio rezoluciju kojom se traži uvođenje sankcija Turskoj zbog stava oko kiparskog problema, navodi se u saopštenju EP.


Mađarski premijer Viktor Orban je izjavio da Evropa ne sme da podlegne uticaju mreže finansijera Džordža Soroša koja, kako kaže, godinama radi na pretvaranju Evrope u imigrantski kontinent.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je pred turskim parlamentom da će Turska, Rusija i Azerbejdžan biti garanti mira u Nagorno-Karabahu.


Predsednici Rusije i Turske, Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan razgovarali su o situaciji u Nagornom Karabahu, Libiji i Siriji, saopštila je kancelarija turskog lidera.


Ostale novosti iz rubrike »