Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Nemački ambasador u UN-u: Naši srbski prijatelji pucaju sami sebi u nogu

Nemački ambasador u UN-u: Naši srbski prijatelji pucaju sami sebi u nogu
22.10.2020. god.


Ambasador Nemačke u Ujedinjenim nacijama kritikovao je u obraćanju pred Savetom bezbednosti UN-a srbskog ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića.


Kako je rekao, čini mu se da je njegov govor „kopiranje ranijih intervencija“, a povodom politike povlačenja priznanja nezavisnosti samoproglašenog Kosova, rekao je da „naši srbski prijatelji pucaju sami sebi u nogu“.

„Iznenađen sam ovom politikom pokušaja povlačenja priznanja. Naši srbski prijatelji pucaju sami sebi u nogu, jer ako žele da se pridruže EU, treba da rade na priznanju i priznaju i sami (Kosovo)“, rekao je nemački ambasador.

On je dodao da mu govor Dačića izgleda kao „kopi pejst“ ranijih njegovih intervencija.

Nemački diplomata je rekao da predstavnici Srbije mnogo govore o zločinima Albanaca, a da se, kako tvrdi, nikada ne čuje o navodnim zločinima koji su počinjeni nad Albancima 1998. i 1999. godine, kao što su, kako tvrdi, "etnička čišćenja i masovna deportacija".

On je zamerio i ruskom ambasadoru kao predsedavajućem da nije dozvolio prištinskoj predstavnici da završi obraćanje i kritikovao ga da nije dozvolio da se Savetu bezbednosti obrati i specijalni izaslanik EU Miroslav Lajčak.
 
 


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Nacionalna skupština (donji dom parlamenta) Francuske podržala je rezoluciju kojom se vlada zemlje poziva da prizna nezavisnost Nagorno-Karabaha.


Sjedinjene Američke Države nikada neće priznati prisajedinjenje Krima Rusiji, izjavio je zamenik američkog državnog sekretara Stiven Bigan.

  Sukob oko Nagorno-Karabaha može biti rešen samo ukoliko međunarodna zajednica prizna pravo stanovnika tog područja na samoopredeljenje, saopštio je ministar spoljnih poslova Jermenije Ara Ajvazjan, prenosi jermenska državna agencija...


Vrhovna rada Ukrajine usvojila je Zakon o prevozu unutrašnjim plovnim putevima kojim se zabranjuje plovidba brodovima pod ruskom zastavom na rekama u Ukrajini. Kako se navodi u tekstu dokumenta, zabrana...

Srbija se u apsolutnom smislu zalaže za univerzalan i ravnopravan pristup vakcinama i terapiji za lečenje kovida 19, kao vodećem globalnom prioritetu, poručio je predsednik Aleksandar Vučić na zasedanju...


Parlament Moldavije usvojio je u završnom čitanju nacrt zakona o prenosu Službe informacija i bezbednosti sa predsedništva u nadležnost parlamenta, rekao je zamenik predsednika zakonodavnog tela Vlad Batrinča.


Ostale novosti iz rubrike »