Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Turska: Spremni smo da pružimo podršku Azerbejdžanu i za pregovaračkim stolom i na bojnom polju

Turska: Spremni smo da pružimo podršku Azerbejdžanu i za pregovaračkim stolom i na bojnom polju
29.09.2020. god.


Ankara je spremna da pruži podršku Bakuu i za pregovaračkim stolom i na bojnom polju, rekao je turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu.

"Želimo da se pitanje Nagorno-Karabaha reši. Uložili smo puno napora u ovo, ali bezuspešno. Uvek smo bili uz Azerbejdžan, i na bojnom polju i za pregovaračkim stolom. Nastavićemo i dalje sa tom solidarnosšću“, rekao je Čavušoglu nakon posete azerbejdžanskoj ambasadi u turskoj prestonici.


Prema njegovim rečima, svetska zajednica greši, stavljajući Azerbejdžan i Jermeniju u isti koš u ovom sukobu.

"Azerbejdžan i Jermenija nisu isto. Svi zajedno podržavamo teritorijalni integritet Ukrajine i Gruzije. Azerbejdžan nije izjednačen sa Jermenijom, koja je okupirala njegovu teritoriju. To je neprihvatljivo", dodao je ministar.


Zamenik šefa vladajuće Partije pravde i razvoja Numan Kurtulmuš, koji je takođe posetio azerbejdžansku ambasadu, naglasio je da Turska probleme Azerbejdžana doživljava kao svoje.

"Jermenija se bavi provokacijama. Napadae na Azerbejdžan smatramo napadom na Tursku. Učinićemo sve da pomognemo bratskom Azerbejdžanu. Na kraju će pobediti u svojoj borbi", rekao je on.  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / press-služba Minoboronы Azerbaйdžana/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Peking je saopštio da će preduzeti odgovarajuće mere u znak odmazde protiv odluke Vašingtona da prisili nekoliko kineskih novinskih organizacija da se registruju kao strane misije koje deluju u...


Baku podržava diplomatsko rešenje sukoba u Nagorno-Karabahu putem pregovora na osnovu odgovarajućih Rezolucija SB UN, izjavio je pomoćnik azerbejdžanskog predsednika Hikmet Hadžijev.


Ambasador Nemačke u Ujedinjenim nacijama kritikovao je u obraćanju pred Savetom bezbednosti UN-a srbskog ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića.

Premijer Jermenije Nikol Pašinjan pozvao je sunarodnike da brane zemlju sa oružjem u ruci. „Naš zadatak je da se borimo d


Šef evropske diplomatije Žozep Borelj pozvao je demonstrante u Belorusiji sa nastave s mirnim protestima i da „ne podležu provokacijama“.


Ostale novosti iz rubrike »