Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Maduro: SAD planiraju terorističku operaciju u Venecueli

Maduro: SAD planiraju terorističku operaciju u Venecueli
23.09.2020. god.


Venecuelanski predsednik Nikolas Maduro optužio je Centralnu obaveštajnu agenciju SAD-a za pripremu terorirističkih napada na teritoriji Venecuele uz odobrenje američkog rukovodstva.

„Kao što je poznato, vlada predsednika Donalda Trampa koristi američku Upravu za suzbijanje narkotika (DEA) za organizaciju napada na Venecuelu. Ali ono što je novost je da su američke vlasti dale zeleno svetlo CIA da njihovi neposredni agenti izvedu tajnu terorističku operaciju“, saopštio je Maduro.


Prema njegovim rečima, pripremani napadi su bili usmereni protiv meta u naftnom sektoru, elektroenergetici, vojnih ovjekata, a takođe i na potkopavanje izbornog procesa.


On je takođe podsetio da su ranije vlasti uhvatile jednog od takvih predstavnika američkih specijalnih službi, koji je otkrio odgovarajuće planove administracije Sjedinjenih Američkih Država.  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Sergeй Guneev/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Bivši predsednik Bolivije, Evo Morales je saopštio nameru da se vrati u zemlju nakon što je njegov socijalistički saveznik Luis Arke obezbedio pobedu na predsedničkim izborima. Govoreći toko


  Peking je negirao izveštaje da su zvaničnici više puta upozoravali da će uhapsiti američke građane kao odgovor na pritvaranje kineskih naučnika u SAD-u, kritikujući Vašington zbog "represije" nad kineskim...

Jermenski premijer Nikol Pašinjan smatra da se bitke na liniji razvajanja u Nagorno-Karabahu vode za njegov status koji rat može da reši.


Jerevan će priznati nezavisnost Nagorno-Karabaha ako postane jasno da Baku, koji podržava Turska, ne krene putem pregovora, izjavio je predsednik Jermenije Armen Sarkisjan.

Visoki predstavnik EU za spoljnu bezbednosnu politiku Žozep Borelj razgovarao je sa ministrima spoljnih poslova Azerbejdžana i Jermenije i pozvao strane da strogo poštuju prekid vatre.Ostale novosti iz rubrike »