Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

EU očekuje od Srbije, Crne Gore i drugih zemalja da uvedu sankcije Belorusiji

EU očekuje od Srbije, Crne Gore i drugih zemalja da uvedu sankcije Belorusiji
14.09.2020. god.


Portparol šefa diplomatije EU, Peter Stano je "izrazio nadu" da će se zemlje kandidati za pridruživanje Evropskoj uniji pridružiti dodatnim zajedničkim sankcijama protiv Belorusije ako budu uvedene, prenose RIA Novosti.

Radi se o zemljama poput Crne Gore, Srbije i Turske. Takođe na proleće, EU je odlučila da započne pregovore sa Albanijom i Severnom Makedonijom o ulasku ovih zemalja u alijansu.


„Ako uvedemo sankcije protiv Belorusije, a to će nesumnjivo biti urađeno, posebno protiv onih koji su umešani u represiju .., pretpostavlja se da će zemlje koje su na putu pristupanja EU pridružiti politici EU“, rekao je Stano.  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Peking je saopštio da će preduzeti odgovarajuće mere u znak odmazde protiv odluke Vašingtona da prisili nekoliko kineskih novinskih organizacija da se registruju kao strane misije koje deluju u...


Baku podržava diplomatsko rešenje sukoba u Nagorno-Karabahu putem pregovora na osnovu odgovarajućih Rezolucija SB UN, izjavio je pomoćnik azerbejdžanskog predsednika Hikmet Hadžijev.


Ambasador Nemačke u Ujedinjenim nacijama kritikovao je u obraćanju pred Savetom bezbednosti UN-a srbskog ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića.

Premijer Jermenije Nikol Pašinjan pozvao je sunarodnike da brane zemlju sa oružjem u ruci. „Naš zadatak je da se borimo d


Šef evropske diplomatije Žozep Borelj pozvao je demonstrante u Belorusiji sa nastave s mirnim protestima i da „ne podležu provokacijama“.


Ostale novosti iz rubrike »