Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Pmpeo: Borba protiv koronavirusa i terorizma područja su u kojima je moguć uspešan zajednički rad Rusije i SAD-a

Pmpeo: Borba protiv koronavirusa i terorizma područja su u kojima je moguć uspešan zajednički rad Rusije i SAD-a
18.05.2020. god.

 

Borba protiv pandemije koronavirusa i terorizma područja su u kojima je moguć uspešan zajednički rad Rusije i Sjedinjenih Američkih Država, izjavio je američki državni sekretar Majk Pompeo u intervjuu za Vašington Egzaminer.

Pompeo je napomenuo da u mnogim oblastima SAD i Ruska Federacija, uprkos nekim neslaganjama, mogu voditi uspešan zajednički rad, uključujući borbu protiv pandemije i terorizma.

„Drago nam je što možemo da pomognemo Rusiji u borbi protiv virusa. Kada je predsednik (Donald Tramp) razgovarao telefonom sa predsednikom (Vladimirom Putinom) pre oko nedelju dana, Tramp je odlučio da pruži Rusima ozbiljnu pomoć. Oprema za testiranje i respiratori su već na putu (ka Rusiji)“, rekao je Pompeo.

Takođe se podsetio na uspešan zajednički rad Rusije i Sjedinjenih Država na sprečavanju terorističkih napada.

„Kada sam bio direktor CIA, tesno sarađujem s Rusijom, sprečavajući terorističke napade. Ta zemlja nam je pomogla pružajući nam informacije i spasila živote Amerikanaca. Mi smo, s druge strane, pomogli Rusima da spreče teroristički napad koji je se pripremao u Sankt Peterburgu“, rekao je Pompeo.
 


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Gennadiй Melьnik/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Vrhovni lider Irana Ali Hamenei uporedio je pogibiju afroamerikanca Džordža Flojda sa ponašanjem Vašingtona prema drugim zemljama.


Ako Peking nametne svoj novi Zakon o nacionalnoj bezbednosti Hong Kongu, Britanija će olakšati put do državljanstva za gotovo tri miliona stanovnika grada koji ispunjavaju uslove, saopštio je britanski...

Berlin je izrazio svoju podršku onome što naziva "legitimnim" i "razumljivim" protestima koji besne širom SAD-a. Nemačka je takođe izrazila nadu da protesti „ne postanu nasilni“, ono što oni...


Smrt afroamerikanca DŽordža Flojda od ruke policije Minesote je simptom koji je dovoljno akutan da SAD dijagnostifikuju "hroničnu bolest" rasizma, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Kine.

Nakon što je Vašington u više navrata zapaljivom retorikom pozivao na promenu režima, Teheran sada uzvraća. Čini se da Ministarstvo spoljnih poslova Irana apeluje na Amerikance da se "dignu"...


U izjavi koja neće apsolutno nikoga iznenaditi, bivši savetnik za nacionalnu bezbednost Susan Rajs je izjavila da je Rusija, a ne ogorčeni Amerikanci, odgovorna za anarhiju na američkim ulicama....


Ostale novosti iz rubrike »