Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

„Alternative za Nemačku“: Kosovo pseudo-država zasnovana na lažnim vestima

„Alternative za Nemačku“: Kosovo pseudo-država zasnovana na lažnim vestima
15.05.2020. god.
"Operacija Potkovica, genocidna ludačka teorija o srbskim koncentracionim logorima i iscrpljenim kosovskim Albancima, sve to, naime, nikada nije postojalo"


Predstavnik Alternative za Nemačku, dr Anton Frizen je na redovnoj sednici nemačke skupštine na kojoj se raspravljalo o produženju misije Kfora na Kosovu, izjavio da je Kosovo pseudo-država zasnovana na lažnim vestima, koje tamo traju već 21 godinu, prenosi Tanjug.

Frizen je rekao da je razlog za intervenciju na Kosovu počeo jednom laži tadašnjeg saveznog ministra odbrane Rudolfa Šarpinga o srbskim koncetracionim logorima i iscrpljenim Albancima i ukazao na to da se to nije desilo i da bi zato odmah trebalo zaustaviti angažovanje kosovske misije.


„Operacija Potkovica, genocidna ludačka teorija o srbskim koncentracionim logorima i iscrpljenim kosovskim Albancima - sve to, naime, nikada nije postojalo. Rat na Kosovu zato nije bio ništa potrebniji od mera protiv korona virusa koje ograničavaju osnovna prava, a pritom i ugrožavaju ljudski život. Oba su zasnovana na lažnim vestima, s tim da lažne vesti na Kosovu traju već 21 godinu“, rekao je Frizen.

Prema njegovim rečima, u bajku mirnog, multikulturalnog, demokratskog Kosova ne veruju ni oni koji to u Bundestagu propagiraju.


„Kosovo je sada de fakto monoetnička država kojom vladaju ratni zločinci pod uticajem organizovanog kriminala, trgovine ljudima, organima i drogom. Građani Kosova drugi su najsiromašniji u Evropi. Zvanična stopa nezaposlenosti prošle godine je bila gotovo 26 posto, nezaposlenost mladih čak 50 odsto. O ovom NATO-EU protektoratu trenutno se priča isključivo zbog krize vlade. Ova novorođena pseudo-država trebalo bi da bude multietnička i multikulturna, ali to je samo san briselskih i berlinskih moćnih elita.“.

Prema njegovim rečima, realnost je takva da je od 1999. uništeno oko 150 crkava, manastira i drugih svetilišta, više od 10.000 ikona je oskrnavljeno i ukradeno, a Srbska pravoslavna crkva mora da se izbori za opstanak na prostoru svoje istorijske kolevke.

On je naveo i da su „21 godinu nakon početka operacije na Kosovu nemački poreski obveznici potrošili više od 464 miliona evra za propalu mafijašku državu“ ne računajući tu troškove nemačkog Ministarstva odbrane, koji se, kako je naveo, čuvaju u tajnosti.

Frizen smatra da bi Berlin, umesto da se upušta u laži, „trebalo da radi na razmeni teritorija između Srbije i Kosova, kako bi Srbi na severu Kosova bili zaštićeni unutar srpske države, a neka nestabilna albanska područja na jugu Srbije, bila stabilizovana integracijom u Kosovo“.

„Fejk njuz i bajke ovde ne pomažu. Naši građani mogu da podnesu istinu. Zato sam za to da se odmah obustavi misija na Kosovu“, zaključio je Frizen.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: Snimak ekrana / Jutjub / dr Anton Frizen/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Vrhovni lider Irana Ali Hamenei uporedio je pogibiju afroamerikanca Džordža Flojda sa ponašanjem Vašingtona prema drugim zemljama.


Ako Peking nametne svoj novi Zakon o nacionalnoj bezbednosti Hong Kongu, Britanija će olakšati put do državljanstva za gotovo tri miliona stanovnika grada koji ispunjavaju uslove, saopštio je britanski...

Berlin je izrazio svoju podršku onome što naziva "legitimnim" i "razumljivim" protestima koji besne širom SAD-a. Nemačka je takođe izrazila nadu da protesti „ne postanu nasilni“, ono što oni...


Smrt afroamerikanca DŽordža Flojda od ruke policije Minesote je simptom koji je dovoljno akutan da SAD dijagnostifikuju "hroničnu bolest" rasizma, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Kine.

Nakon što je Vašington u više navrata zapaljivom retorikom pozivao na promenu režima, Teheran sada uzvraća. Čini se da Ministarstvo spoljnih poslova Irana apeluje na Amerikance da se "dignu"...


U izjavi koja neće apsolutno nikoga iznenaditi, bivši savetnik za nacionalnu bezbednost Susan Rajs je izjavila da je Rusija, a ne ogorčeni Amerikanci, odgovorna za anarhiju na američkim ulicama....


Ostale novosti iz rubrike »