Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Crna Gora, Albanija, Ukraina i Norveška produžile sankcije Rusiji

Crna Gora, Albanija, Ukraina i Norveška produžile sankcije Rusiji
04.11.2019. god.


Crna Gora, Albanija, Norveška i Ukrajina su se pridružile septembarskoj odluci Evropske unije o produženju sankcija Rusiji.

"Oni (Crna Gora, Albanija, Norveška i Ukrajina) će nacionalnu politiku uskladiti sa ovom odlukom. Evropska unija je uzela u obzir ovo opredeljenje i pozdravlja ga", navedeno je u saopštenju na internet stranici Saveta EU.

U septembru je Brisel produžio na šest meseci pojedinačne sankcije protiv ruskih i ukrajinskih državljana optuženih za "podrivanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Ukrajine", prenose RIA Novosti.

Ove restriktivne mere su uvedene u martu 2014. godine i od tada se redovno produžavaju na šest meseci.


Sankcije predstavljaju zamrzavanje imovine i ograničenje kretanja za 170 pojedinaca i 44 organizacije.


  • Izvor
  • Foto: © RIA Novosti / Grigoriй Sыsoev/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da beloruska policija i vojska neće otići sa ulica Minska dok god traju protesti.


Bezbednost u Evropi ne može se garantovati bez uspostavljanja poverenja u odnosima sa Rusijom, rekao je predsednik Francuske Emanuel Makro nakon sastanka sa premijerom Estonije Jurijem Ratasom u Parizu. ...

Na današnjoj sednici Narodne skupštine Republike Srbije izabrana je nova Vlada, a za premijerku je izabrana Ana Brnabić.   Za mini


Ministarstvo spoljnih poslova Kine je saopštilo da će Kina preduzeti recipročne kontramere protiv šest američkih medijskih kompanija nakon što su SAD šest kineskih medija označile kao „strane misije“.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je izjavio da je vreme da se razgovara o realnom predlogu rešenja "dve države" na podeljenom ostrvu Kipar i dodao da parametri tekućih razgovora...


Berlin je upućen u inicijative ruskog predsednika Vladimira Putina da odustane od razmeštanja raketa srednjeg i kratkog dometa u Evropi, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Nemačke.


Ostale novosti iz rubrike »