Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Le Drijan: Smatram da novinari RT-a slobodno rade na teritoriji Francuske

Le Drijan: Smatram da novinari RT-a slobodno rade na teritoriji Francuske
10.09.2019. god.


Ministar spoljnih poslova Francuske Žan Iv le Drijan smatra da novinari televizije RT slobodno rade na teritoriji njegove zemlje i da im nigde nije zabranjen pristup.


„Smatram da novinari RT-a slobodno rade na teritoriji Francuske, njima nigde nije zabranjen pristup. Savet za radio emitovanje je saopštio da je bilo određenih narušavanja, ali se Francuska zalaže za slobodu govora. Ona je bila jedna od zemalja koja je pokrenula inicijativu za zaštitu novinara zajedno sa organizacijom ’Reporteri bez granica‘. Možda možemo da nastavimo sa radom zajedno sa Rusijom u okviru te deklaracije i da to primenimo na novinare u Rusiji“, rekao je ministar nakon sastanka sa ruskim kolegama u formatu „2+2“.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov je nakon te izjave čestitao RT.

„Čestitam RT, što su vas danas nazvali novinarima“, rekao je on na zajedničkoj pres-konferenciji sa francuskim kolegom.

Poslednjih godina je situacija sa ruskim medijima na Zapadu sve teža. U novembru 2016. godine Evropski parlament je usvojio rezoluciju u kojoj se govori da je neophodno suprotstaviti se ruskim medijima, a kao glavne pretnje su navedeni Sputnjik i RT.

Brojni zapadni političari, američki senatori i kongresmeni, kao i francuski predsednik Emanuel Makron optuživali su Sputnjik i RT za mešanje u američke izbore i izbore u Francuskoj, ali nikada nisu pružili dokaze za to.


  • Izvor
  • / vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Dok su se sukobi između jermenskih i azerbejdžanskih snaga nastavili u ponedeljak zbog sporne regije Nagorno-Karabah, dve zemlje se međusobno optužuju za upotrebu sirijskih militanata na bojnom polju, ali...


Varšava može nametnuti sankcije Minsku ako Brisel to ne učini, rekao je poljski ministar spoljnih poslova Zbignev Rau. „Ako ne dođe do uvođenja takvih sankcija, govorimo o sankcijama us

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je došlo vreme da se „okonča jermenska okupacija azerbejdžanske zemlje“.


Amerika pomno prati situaciju u Nagorno-Karabahu i nastojaće da pomogne da se eskalacija prekine, rekao je američki predsednik Donald Tramp.

Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je da Rusija neće moći da utiče na rezultate predstojećih predsedničkih izbora u SAD, koji će biti održani 3. novembra.Ostale novosti iz rubrike »