Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Le Drijan: Francuska želi da se što pre u Parizu održi sastanak u „normandijskom formatu“

Le Drijan: Francuska želi da se što pre u Parizu održi sastanak u „normandijskom formatu“
10.09.2019. god.


Francuska želi da se što pre u Parizu održi sastanak u „normandijskom formatu“ (Francuska, Nemačka, Rusija i Ukrajina) povodom situacije u Ukrajini, izjavio je francuski ministar spoljnih poslova Žan-Iv Le Drijan.


„Želeli bismo da se u najbliže vreme u Parizu organizuje novi sastanak na najvišem nivou u okviru ’normandijskog formata‘“, rekao je Le Drijan na zajedničkoj pres-konferenciji sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovom.

On je takođe dodao da bi Pariz i Moskva trebalo zajedno da rade na arhitekturi strateške stabilnosti u Evropi.

„Obavezno moramo da radimo na obnavljanju strateške stabilnosti u Evropi, kako bismo stvorili novu arhitekturu, koju je predložio francuski predsednik, jer Evropa nikada neće biti bezbedna, ukoliko ne budemo imali jasne i čvrste odnose sa Rusijom“, zaključio je francuski ministar.

Ranije je portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao da za sada nije određen precizan datum za održavanje samita u „normandijskom formatu“, ali se razume potreba za skorom organizacijom sastanka, kao i da su potrebne pripreme.

Sastanci se održavaju u Moskvi u okviru 12. zasedanja rusko-francuskog Saveta za saradnju u oblasti bezbednosti u formatu „2+2“.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut


  • Izvor
  • foto: © RIA Novosti / Maksim Blinov/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Dok su se sukobi između jermenskih i azerbejdžanskih snaga nastavili u ponedeljak zbog sporne regije Nagorno-Karabah, dve zemlje se međusobno optužuju za upotrebu sirijskih militanata na bojnom polju, ali...


Varšava može nametnuti sankcije Minsku ako Brisel to ne učini, rekao je poljski ministar spoljnih poslova Zbignev Rau. „Ako ne dođe do uvođenja takvih sankcija, govorimo o sankcijama us

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je došlo vreme da se „okonča jermenska okupacija azerbejdžanske zemlje“.


Amerika pomno prati situaciju u Nagorno-Karabahu i nastojaće da pomogne da se eskalacija prekine, rekao je američki predsednik Donald Tramp.

Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je da Rusija neće moći da utiče na rezultate predstojećih predsedničkih izbora u SAD, koji će biti održani 3. novembra.Ostale novosti iz rubrike »