booking.com
Početna stranica > Novosti

RT: London upozorio Teheran na posledice zbog „neprihvatljive“ zaplene tankera

RT: London upozorio Teheran na posledice zbog „neprihvatljive“ zaplene tankera
20.07.2019. god.

 

Ministar spoljnih poslova Velike Britanije Džeremi Hant je upozorio Iran na posledice zbog zaplene dva broda u Ormuskom moreuzu, od kojih je jedan pušten. Odgovor Londona će biti "snažan", ali ne i vojni, rekao je on.

"Mi ćemo odgovoriti na način koji se smatra veoma snažnim", rekao je Hant novinarima, dodajući da se Velika Britanija nada da će se kriza rešiti diplomatijom i da "ne gleda" na vojne opcije.

Hant je rekao da je već razgovarao o incidentu sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom, te da se raduje razgovoru sa svojim iranskim kolegom Mohamadom Džavadom Zarifom. Osuđujući zaplene kao "neprihvatljive", Hant je saopštio da će Teheran biti "najveći gubitnik" ako "sloboda plovidbe bude ograničena".

Hant je rekao da među članovima posade nema nijedan britanski državljanin. On je takođe dodao da je britanski ambasador u Teheranu već kontaktirao Ministarstvo spoljnih poslova Irana u pokušaju rešavanja situacije.

 Izvor: Vostok / RT  • Izvor
  • foto: © Reuters / Stena Bulk / Handout / RT/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE


Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da će predsednik Rusije Vladimir Putin verovatno biti pozvan na naredni sastanak „sedmorke“, prenosi agencija „Blumberg“.

Izjava predsednika Rusije Vladimira Putina o potrebi preduzimanja mera za pripremu simetričnog odgovora na testiranje krstareće rakete u SAD predstavlja „još jedan primer“ dejstava Rusije usmerenih na podrivanje evropske...


U Hrvatskoj usvojena dopuna zakona o grobljima kojom se dozvoljava rušenje spomenika ako “promovišu agresiju na Hrvatsku ili velikosrpstvo”

"Pre tačno 80 godina potpisan je zloglasni Ribentrop-Molotov pakt na osnovu kojeg su dva diktatora tajno podelili Istočnu Evropu na nacističku i sovjetsku sferu uticaja.", saopštio je ambasador SAD...


Govoreći protiv povratka Rusije učešću u formatu G8, evropski političari stvaraju apsurdnu parodiju na Hladni rat, izjavila je lider partije Nacionalno ujedinjenje i člani Odbora za međunarodne poslove francuskog...


Ostale novosti iz rubrike »