booking.com
Početna stranica > Novosti

Zelenski: Spremni smo na razmenu Višinskog i Sencova

Zelenski: Spremni smo na razmenu Višinskog i Sencova
19.07.2019. god.


Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski je saopštio da je Kijev spreman da izvršu razmenu urednika portala "RIA Novosti Ukrajina", Kirila Višinskog, za Olega Sencova, osuđenog u Rusiji za pripremu terorističkog napada.

"Što se tiče gospodina Višinskog, ako su to prvi normalni koraci, ako takvi uslovi postoje, onda smo spremni. Dajemo vam gospodina Višinskog ako želite. Vratite nam gospodina Sencova", rekao je ukrajinski predsednik,  preneo je ukrajinski kanal "112. Ukrajina".

Prema Zelenskom, razmena Višinskog za Sencova treba da bude "prvi korak dobre volje".

Ranije je Kremlj pozvao Kijev da preduzme prvi korak ka poboljšanju dijaloga između zemalja, ne pominjući u tom kontekstu razmenu Višinskog i Sencova . Moskva je više puta naglasila da njihovi slučajevi i optužbe nisu isti.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

   • Izvor
  • foto: © RIA Novosti / Stringer/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE


Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da će predsednik Rusije Vladimir Putin verovatno biti pozvan na naredni sastanak „sedmorke“, prenosi agencija „Blumberg“.

Izjava predsednika Rusije Vladimira Putina o potrebi preduzimanja mera za pripremu simetričnog odgovora na testiranje krstareće rakete u SAD predstavlja „još jedan primer“ dejstava Rusije usmerenih na podrivanje evropske...


U Hrvatskoj usvojena dopuna zakona o grobljima kojom se dozvoljava rušenje spomenika ako “promovišu agresiju na Hrvatsku ili velikosrpstvo”

"Pre tačno 80 godina potpisan je zloglasni Ribentrop-Molotov pakt na osnovu kojeg su dva diktatora tajno podelili Istočnu Evropu na nacističku i sovjetsku sferu uticaja.", saopštio je ambasador SAD...


Govoreći protiv povratka Rusije učešću u formatu G8, evropski političari stvaraju apsurdnu parodiju na Hladni rat, izjavila je lider partije Nacionalno ujedinjenje i člani Odbora za međunarodne poslove francuskog...


Ostale novosti iz rubrike »