booking.com
Početna stranica > Novosti

RT: Trump „ne razmatra“ sankcije protiv Turske zbog S-400 ... barem ne sada

RT: Trump „ne razmatra“ sankcije protiv Turske zbog S-400 ... barem ne sada
19.07.2019. god.


Američki predsednik Donald Tramp je izjavio da ne razmatra trenutno nametanje bilo kakvih novih sankcija protiv Turske, nakon što je Ankara nastavila s relizacijom sporazuma s Rusijom o isporuci PVO sistema S-400. Ranije su SAD izbacile Tursku iz programa aviona F-35.

"Mi to sada ne razmatramp", rekao je Tramp novinarima u Beloj kući, odgovarajući na pitanje o mogućim dodatnim sankcijama protiv Ankare zbog dogovora koji je naljutio američki establišment i dodatno pogoršao napetosti između dva NATO saveznika.

Turska bi se, u stvari, mogla suočiti sa nekim ograničenjima u skladu sa Zakonom o suzbijanju američkih protivnika sankcijama, zakonom iz 2017. godine kojim su uvedebe sankcije protiv Rusije, Severne Koreje i Irana. Zakon takođe omogućava Vašingtonu da kazni bilo koju drugu zemlju koja se bavi "značajnim transakcijama" sa ruskim odbrambenim i obaveštajnim sektorom.

Izvor: Vostok / RT  • Izvor
  • foto: © Global Look Press / Xinhua / RT/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE


Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da će predsednik Rusije Vladimir Putin verovatno biti pozvan na naredni sastanak „sedmorke“, prenosi agencija „Blumberg“.

Izjava predsednika Rusije Vladimira Putina o potrebi preduzimanja mera za pripremu simetričnog odgovora na testiranje krstareće rakete u SAD predstavlja „još jedan primer“ dejstava Rusije usmerenih na podrivanje evropske...


U Hrvatskoj usvojena dopuna zakona o grobljima kojom se dozvoljava rušenje spomenika ako “promovišu agresiju na Hrvatsku ili velikosrpstvo”

"Pre tačno 80 godina potpisan je zloglasni Ribentrop-Molotov pakt na osnovu kojeg su dva diktatora tajno podelili Istočnu Evropu na nacističku i sovjetsku sferu uticaja.", saopštio je ambasador SAD...


Govoreći protiv povratka Rusije učešću u formatu G8, evropski političari stvaraju apsurdnu parodiju na Hladni rat, izjavila je lider partije Nacionalno ujedinjenje i člani Odbora za međunarodne poslove francuskog...


Ostale novosti iz rubrike »