RT: Rusija treba da se vrati u G7 jer mi potrošimo 25% vremena pričajući o njoj - Tramp
booking.com
Početna stranica > Novosti

RT: Rusija treba da se vrati u G7 jer mi potrošimo 25% vremena pričajući o njoj - Tramp

RT: Rusija treba da se vrati u G7 jer mi potrošimo 25% vremena pričajući o njoj - Tramp
14.06.2018. god.


Izvor: Vostok / RT

Lideri grupe G7 proveli su dosta svog vremena na samitu prošle sedmice o Moskvi, pa bi tako prisustvo Rusije za pregovaračkim stolom bio izuzetno logičan potez, rekao je američki predsednik Donald Tramp.

"Znate, potrošimo verovatno 25 odsto našeg vremena pričajući  o Rusiji, i rekao sam - zar ne bi bilo bolje da su ovde", rekao je Tramp u intervjuu za "Foks njuz", pritom dodajući - "Ja nisam za Rusiju, Ja sam za Sjedinjene Države".

Predsednik Tramp je saopštio i prošle sedmice da bi Rusija trebalo da bude pozvana na samite G7.

"Trebali bi pustiti Rusiju da se vrati, jer nam Rusija treba za pregovaračkim stolom", rekao je on, pre samita G7 u u Kanadi.Govoreći za "Foks njuz", Tramp je objasnio svoj stav, naglašavajući da bi prisustvo Rusije u grupi koju čine Kanada, Francuska, Nemačka, Italija, Japan, Ujedinjeno Kraljevstvo i Sjedinjene Države dozvolile ovim zemljama, a posebno dvjema najvećim svetskim nuklearnim silama, ne samo da diskutuju, već zapravo da se bave važnim pitanjima današnjice.


"Sada mislim da bi verovatno imao dobar odnos sa njim ili bi mogao bolje razgovarati sa njim, nego ako nekoga pozovete telefonom da razgovarate", rekao je Tramp, aludirajući na Vladimira Putina.

"Navešću vam primer, da je bio na tom sastanku, mogao bih ga zamoliti da uradi ono što je dobro za svet, ono što je dobro za zemlju, što je dobr za njega."  • Izvor
  • foto: Adam Scotti/Prime Minister's Office/Handout via / Reuters / RT/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost