booking.com
Početna stranica > Novosti

Netanijahu smatra da Rusija odlično vidi i razume izraelske operacije protiv iranskih snaga u Siriji

Netanijahu smatra da Rusija odlično vidi i razume izraelske operacije protiv iranskih snaga u Siriji
07.06.2018. god.


Premijer Izraela Benjamin Netanijahu smatra da Rusija odlično vidi i razume izraelske operacije protiv iranskih snaga u Siriji.


On je visoko ocenio dogovor s Moskvom o sprečavanju konflikta, koji već tri godine omogućava armijama dveju zemalja da izbegnu sukobe na sirijskom nebu i dodao da se nada da će ovo uzajamno razumevanje biti sačuvano i u budućnosti. 

Tokom nastupa na londonskom naučno-istraživačkom centru „Polisi eksčejndž“ Netanijahua su pitali da li to znači da Rusi zatvaraju oči pred dejstvima izraelske vojske u Siriji. 

„Ne verujem da je reč o zatvaranju očiju. Mislim da oni odlično vide šta mi radimo“, odgovorio je Netanijahu.

Premijer je rekao da u svojim redovnim kontaktima s ruskim rukovodstvom brani legitimno pravo Izraela da se štiti od „iranskog režima koji teži da ga uništi“.

„Hajde da se pobrinemo da ne bude sukoba i razmene vatre između naših avio na. U tome smo se složili i drago mi je što uspevamo da održimo tu liniju komunikacije. Za sada nismo imali nikakve sukobe“, rekao je Netanijahu. 

On je dodao da predsednik Rusije Vladimir Putin razume da Izrael postupa onako kako bi postupala bilo koja zemlja koja se suočava s neprijateljem koji namerava da je uništi. 

Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut


  • Izvor
  • foto: © RIA Novosti / Sergeй Guneev/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro predložio je usvajanje plana za trajno raspoređivanje oružanih snaga zemlje kako bi se zaštitila od moguće invazije. "Plan je da podržimo mobilizaciju Bolivarskih oružanih snaga d...


Predsednik Narodne skupštine Venecuele i lider opozicije Huan Gvaido, koji se samoproglasio za "predsednika" Venecuele, pozvao je vojsku da stvoti mogućnosti za promene u zemlji, te dao rok od...

Nemačka podržava uvođenje sankcija Rusiji, izjavila je nemački kancelar Angela Merkel na Minhenskoj konferenciji o bezbednosti.


Rusija i Kina daju doprinos u rešavanju problema denuklearizacije Korejskog poluostrva, izjavio je predsednik SAD Donald Tramp.

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da se tokom naredna 24 sata očekuju „dobre vesti“ u borbi protiv terorističke organizacije DAEŠ.


Evropska Unija usaglasila je odluku o sankcijama protiv osam državljana Rusije zbog incidenta u Kerčskom moreuzu, saopštila je agencija „Blumberg“ pozivajući se na izvor.


Ostale novosti iz rubrike »