booking.com
Početna stranica > Novosti

Poseta „Noćnih vukova“ Republici Srbskoj „svetska pretnja“

Poseta „Noćnih vukova“ Republici Srbskoj „svetska pretnja“
09.05.2018. god.


Rusija je na sastanku Saveta bezbednosti UN u utorak ponovo oštro kritikovala visokog predstavnika međunarodne zajednice za državnu zajednicu Bosnu i Hercegovinu Valentina Incka.

Stalni predstavnik Rusije u UN-u, Vasilij Nebenzja je istakao da je njegov izveštaj ponovo "napravljen u anti-srbskom tonu" i da "ne daje objektivnu sliku". Takođe je kritikovao izveštaj zbog činjenice da je u dokumentu data negativna ocena zbog posete članova moto kluba "Noćni vukovi", koja je označena "skandaloznom".

"Zbunjuje izražena u izveštaju zabrinutost zbog martovskog multinacionalnog hodočašća moto kluba "Noćni vukovi" na istorijska pravoslavna mesta Srbije i Republike Srpske (BiH) sa neumesnim i isprepletenim u ovoj priči unilateralnim američkim sankcijama i ukrajinskom tematikom. Moto klub `Noćni vukovi` se uvek drži poštovanja zakona u koordinaciji sa relevatnim organima, a čije akcije se već nekoliko godina održavaju u zemljama širom Evrope, te imaju isključivo humanitarni fokus. Osnovna poruka je odavanje počasti našim slavnim precima i trijumfu nad fašizmom u Drugom svetskom ratu"- rekao je Nebenzja.

U izveštaju koji je SB UN-u predstavio Incko, ističe se da su "pripadnici kontroverznog ruskog moto kluba `Noćni vukovi` stigli u BiH, očigledno na poziv Vlade Republike Srpske".

"Od decembra 2014. godine moto klub `Noćni vukovi` i njegov lider (koji nije bio član grupe koja je došla u Republiku Srpsku) su pod sankcijama Odjela za trezor Sjedinjenih Američkih Država zbog učešća u akcijama ili politikama koje predstavljaju svetsku pretnju, bezbednosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine", saopštio je Incko.

 


  • Izvor
  • foto: © RIA Novosti / Nэnsi Siselь/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro predložio je usvajanje plana za trajno raspoređivanje oružanih snaga zemlje kako bi se zaštitila od moguće invazije. "Plan je da podržimo mobilizaciju Bolivarskih oružanih snaga d...


Predsednik Narodne skupštine Venecuele i lider opozicije Huan Gvaido, koji se samoproglasio za "predsednika" Venecuele, pozvao je vojsku da stvoti mogućnosti za promene u zemlji, te dao rok od...

Nemačka podržava uvođenje sankcija Rusiji, izjavila je nemački kancelar Angela Merkel na Minhenskoj konferenciji o bezbednosti.


Rusija i Kina daju doprinos u rešavanju problema denuklearizacije Korejskog poluostrva, izjavio je predsednik SAD Donald Tramp.

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da se tokom naredna 24 sata očekuju „dobre vesti“ u borbi protiv terorističke organizacije DAEŠ.


Evropska Unija usaglasila je odluku o sankcijama protiv osam državljana Rusije zbog incidenta u Kerčskom moreuzu, saopštila je agencija „Blumberg“ pozivajući se na izvor.


Ostale novosti iz rubrike »