enekretnine.info - vrh
Početna stranica > Novosti

Poseta „Noćnih vukova“ Republici Srbskoj „svetska pretnja“

Poseta „Noćnih vukova“ Republici Srbskoj „svetska pretnja“
09.05.2018. god.


Rusija je na sastanku Saveta bezbednosti UN u utorak ponovo oštro kritikovala visokog predstavnika međunarodne zajednice za državnu zajednicu Bosnu i Hercegovinu Valentina Incka.

Stalni predstavnik Rusije u UN-u, Vasilij Nebenzja je istakao da je njegov izveštaj ponovo "napravljen u anti-srbskom tonu" i da "ne daje objektivnu sliku". Takođe je kritikovao izveštaj zbog činjenice da je u dokumentu data negativna ocena zbog posete članova moto kluba "Noćni vukovi", koja je označena "skandaloznom".

"Zbunjuje izražena u izveštaju zabrinutost zbog martovskog multinacionalnog hodočašća moto kluba "Noćni vukovi" na istorijska pravoslavna mesta Srbije i Republike Srpske (BiH) sa neumesnim i isprepletenim u ovoj priči unilateralnim američkim sankcijama i ukrajinskom tematikom. Moto klub `Noćni vukovi` se uvek drži poštovanja zakona u koordinaciji sa relevatnim organima, a čije akcije se već nekoliko godina održavaju u zemljama širom Evrope, te imaju isključivo humanitarni fokus. Osnovna poruka je odavanje počasti našim slavnim precima i trijumfu nad fašizmom u Drugom svetskom ratu"- rekao je Nebenzja.

U izveštaju koji je SB UN-u predstavio Incko, ističe se da su "pripadnici kontroverznog ruskog moto kluba `Noćni vukovi` stigli u BiH, očigledno na poziv Vlade Republike Srpske".

"Od decembra 2014. godine moto klub `Noćni vukovi` i njegov lider (koji nije bio član grupe koja je došla u Republiku Srpsku) su pod sankcijama Odjela za trezor Sjedinjenih Američkih Država zbog učešća u akcijama ili politikama koje predstavljaju svetsku pretnju, bezbednosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine", saopštio je Incko.

 


  • Izvor
  • foto: © RIA Novosti / Nэnsi Siselь/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost