Erdogan: Izvinjenje NATO-a nije dovoljno
booking.com
Početna stranica > Novosti

Erdogan: Izvinjenje NATO-a nije dovoljno

Erdogan: Izvinjenje NATO-a nije dovoljno
18.11.2017. god.


Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan reagovao je na izvinjenje NATO-a nakon što se njegovo ime pojavilo na "neprijateljskom posteru" tokom vojne vežbe Alijanse u Norveškoj, poručivši da se takvo nepoštovanje ne može lako zaboraviti.

"Videli ste juče ponašanje puno nepoštovanja tokom vojne vežbe NATO-a. Postoje greške koje ne prave budale, već ljudi niskog morala", rekao je Erdogan u govoru emitovanom uživo na televiziji, prenosi Rojters.

Turski predsednik je istakao da se to ne može zabašuriti "običnim izvinjenjem".

On je juče rekao da Turska povlači 40 svojih vojnika iz vojne vežbe NATO-a u Norveškoj, nakon što se njegovo ime pojavilo na listi neprijatelja na posteru tokom te vežbe.

NATO i Oslo su se izvinili Turskoj posle incidenta tokom vojne vežbe u Norverškoj gde su Mustafa Kemal Ataturk i predsednik Erdogan bili "prikazani kao neprijatelji" nakon čega je turski lider povukao svoje vojnike sa manevara.

"Izvinjavam se zbog uvrede", rekao je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg u saopštenju navodeći da je incident rezultat "poteza pojedinca" i da ne odražava stav Alijanse, preneo je AP.

Tanjug  • Izvor
  • foto: storia.me/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost