eposao.info - vrh
Početna stranica > Novosti

'Poslovanje nakon pandemije'

'Poslovanje nakon pandemije'
03.05.2020. god.
Srbija je krajem marta predstavila paket ekonomskih mera vredan 5 milijardi evra, radi ublažavanja poslednica izazvanih epidemijom koronavirusa.

Vlada Srbije odlučila je da odloži plaćanje poreza i doprinosa na zarade za 2021.godinu, biće ukinut PDV za medicinsku opremu, a biće dodeljena i novčana pomoć za inovacije, kao i isplata prva tri minimalca za mikro, mala i srednja preduzeća i preduzetnike u iznosu od tri minimalne zarade.

U anketama za preduzetnike među najčešćim predlozima za pomoć poslovanju su: davanje prednosti robi malih domaćih proizvođača u odnosu na uvoznu robu, podrška u promociji i marketingu, aktivno uključivanje velikih kompanija u promociju mikro i malih preduzeća u kriznom periodu.

Upravo zato se jedna mlada preduzetnica i novinarka setila da svoje resurse iskoristi kao pomoć mikro i malim preduzećima i preduzetnicima. Naime, Jovana Šipčić urednica portala JollyWoman je na svojim društvenim mrežama istakla da na svom portalu želi da reklamira preduzeća i preduzetnike kojima bi to značilo, ali i na saradničkim portalima.

Ovoj ideji se pridružila i direktorka Sektora za preduzetništvo u Privrednoj komori Srbije Branislava Simanić, pa su osmislili zajedničku akciju pomoći pod nazivom “Kako poslovati nakon korone – Pomozimo malim, osnažimo preduzetnike nakon pandemije”.

Naime, sva mikro, mala preduzeća i preduzetnici će moći da se prijave za ovu pomoć, a Privredna komora Srbije zajedno sa Jovanom Šipčić će izabrati 5 od kojih će troje dobiti biznis plan i medijsku promociju, a dve žene preduzetnice će dobiti marketing plan i takođe medijsku promociju od mlade urednice Jovane Šipčić do kraja godine.

Svi zainteresovani mogu da se prijave na mejlove preduzetnik@pks.rs ili na info@jollymagazine.com

Gospođa Branislava Simanić je istakla da će Sektor za preduzetništvo uvek podržati humane akcije mladih preduzetnika i izlaziti u susret svim zahtevima. Ona je takođe najavila i dodatne mere pomoći i akcije koja su preduzetnici istakli kao najbitnije u narednom periodu.

Da je ova ideja došla do velikog broja ljudi govori činjenica da je Jovana Šipčić izjavila da se do sada prijavilo više stotina preduzeća, ali i da su ideju preuzeli mediji iz regiona.

 

M. N. 

Foto : Printsktin 

Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Ovogodišnji konkurs za „NIS Calling“ studentsku praksu otvoren je do 26. februara 2020. godine. Detaljnim procesom selekcije biće odabrano ukupno 80 studenata, a praksa će se odvijati u tri...


Jedan procenat super-bogate svetske populacije nagomilao je dvostruko više bogatstva od ostalih 90 procenata, navodi se u nedavno objavljenom izveštaju svetske humanitarne organizacije "Oksfam".

Nema sumnje da je digitalni marketing danas sveprisutan, a glavni razlog za to je njegova efikasnost i pouzdanost u onlajn promociji firmi i u privlačenju pažnje internet korisnika. Međutim,...


 Naime, pre nekoliko dana kineski proizvođač guma "Šangdong Linglong" najavio da će u Zrenjaninu izgraditi fabriku vrednu 994 miliona dolara, a Srbija je "u trci" za ovu investiciju uspela...

 Trend rasta obima avio-saobraćaja i svih parametara poslovanja konstantan je, pokazuje Izveštaj o poslovanju aerodroma za prvih šest meseci ove godine.   - Povećanje broja putnika iznosi 7 odsto, povećanje broja...


Predsednik Asocijacije malinara Srbije Dobrivoje Radović rekao je danas da je na sastanku predstavnika tog udruženja sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem dogovoreno da se odmah nastavi otkup maline i...


Ostale novosti iz rubrike »