eposao.info - vrh
Početna stranica > Novosti

Prijava za „NIS Calling“ studentsku praksu u NIS-u do 26. februara

Prijava za „NIS Calling“ studentsku praksu u NIS-u do 26. februara
19.02.2020. god.

Ovogodišnji konkurs za „NIS Calling“ studentsku praksu otvoren je do 26. februara 2020. godine. Detaljnim procesom selekcije biće odabrano ukupno 80 studenata, a praksa će se odvijati u tri ciklusa.  U toku su prijave za prvu grupu učesnika, njih 20, koji će praksu u NIS-u započeti u aprilu. Mesta održavanja prakse su Beograd, Novi Sad, Zrenjanin i Pančevo. Svi zainteresovani više informacija o programu i načinu apliciranja mogu da pronađu na sajtu kompanije NIS: https://www.nis.eu/nis-calling.
 
Na konkurs mogu da se jave studenti sledećih obrazovnih profila: organizacione nauke, zaštita životne sredine i zaštita na radu, tehničke nauke, pravni, ekonomski, mašinski, rudarsko-geološki, prirodno-matematički, elektrotehnički i tehnološki fakultet. U ovom ciklusu programa „NIS Calling“ učesnicima je omogućeno da praksu obave u gotovo svim sektorima kompanije: Prodaji, Finansijama, IT-u, Marketingu, Nabavci, HSE-u, Preradi nafte, Naftnim i tehničkim servisima, Istraživanju i proizvodnji nafte i gasa, Funkciji za strategiju. 
 
NIS i ove godine nastavlja tradiciju stručnih praksi za najtalentovanije i najambicioznije studente. Kako bi im omogućila više fleksibilnosti za praksu, kompanija je 2019. godine pokrenula novi koncept programa „NIS Calling“, koji se zasniva na 320 sati prakse koju odabrani studenti mogu da iskoriste tokom tri meseca i usklade ih sa obavezama na fakultetu. Ovaj program omogućava studentima treće, četvrte i pete godine studija (master ili apsolventske), svežim diplomcima, kao i državljanima naše zemlje koji studiraju u inostranstvu, da tokom različitih sezona u godini konkurišu za praksu u NIS-u, u skladu sa traženim pozicijama.
 
Svaki student će imati svog mentora koji će pratiti njegov razvoj i biti mu oslonac i podrška tokom adaptacije na novu poslovnu sredinu i realizacije svih aktivnosti.  Pored praktičnog angažovanja, učesnici će imati šansu i da se dodatno obrazuju i razviju svoje veštine u okviru Korporativnog univerziteta kompanije NIS,  čiji su gostujući predavači najugledniji stručnjaci iz zemlje iz sveta. Učesnicima programa „NIS Calling“ kompanija će pokriti troškove prevoza i ishrane u okviru kompanijskih restorana. 
 
U prvoj, prošlogodišnjoj, sezoni programa „NIS Calling”, praksu u NIS-u je prošlo 60 odabranih studenta, od preko 2000 prijavljenih, a desetoro je zasnovalo radni odnos u NIS-u. 
 


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © NIS/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Srbija je krajem marta predstavila paket ekonomskih mera vredan 5 milijardi evra, radi ublažavanja poslednica izazvanih epidemijom koronavirusa.


Jedan procenat super-bogate svetske populacije nagomilao je dvostruko više bogatstva od ostalih 90 procenata, navodi se u nedavno objavljenom izveštaju svetske humanitarne organizacije "Oksfam".

Nema sumnje da je digitalni marketing danas sveprisutan, a glavni razlog za to je njegova efikasnost i pouzdanost u onlajn promociji firmi i u privlačenju pažnje internet korisnika. Međutim,...


 Naime, pre nekoliko dana kineski proizvođač guma "Šangdong Linglong" najavio da će u Zrenjaninu izgraditi fabriku vrednu 994 miliona dolara, a Srbija je "u trci" za ovu investiciju uspela...

 Trend rasta obima avio-saobraćaja i svih parametara poslovanja konstantan je, pokazuje Izveštaj o poslovanju aerodroma za prvih šest meseci ove godine.   - Povećanje broja putnika iznosi 7 odsto, povećanje broja...


Predsednik Asocijacije malinara Srbije Dobrivoje Radović rekao je danas da je na sastanku predstavnika tog udruženja sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem dogovoreno da se odmah nastavi otkup maline i...


Ostale novosti iz rubrike »