Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Humanitarna akcija „Za Sofijin prvi korak“

Humanitarna akcija „Za Sofijin prvi korak“
03.05.2020. god.

 Da bi Sofija napravila svoj prvi korak, odnosno da bi njen život bio spasen, neophodno je hitno liječenje u inostranstvu!

 
Radi se o trenutno najskupljem lijeku na svijetu koji se zove ZOLGESMA. Sam lijek košta nestvarnih 2 miliona i sto hiljada dolara, a troškovi liječenja, dodatnih 300 hiljada (ukupno 2 miliona i 400 hiljada dolara).
 
Stefan Markuljević, otac djevojčice je rođen u Banjoj Luci i kondicioni je trener odbojkaške reprezentacije Srbije, njegove kolege, a naši poznati sportisti su se masovno uključili u akciju. Humanitarna organizacija „Budi human“- Aleksandar Šapić iz Srbije pokrenula je ovu akciju.
 
Djevojčica Sofija Markuljević je rođena 25.05.2019. godine u Beogradu. Sofija je rođena kao zdrava beba. Tokom prvog mjeseca života, izgledala je kao i sve zdrave bebe, ali već u drugom mjesecu, nastaju komplikacije. Zahvaljujući izuzetnoj stručnosti ljekara, već sa dva i po mjeseca, utvrđeno je da Sofija boluje od izuzetno progresivne i smrtonosne neuromišićne bolesti-Spinalna mišićna atrofija, tip 1. Djeca sa ovom bolešću žive najduže do dvije godine starosti.
 
Lijek za ovu bolest postoji, ali je izuzetno skup
 
Dosadašnji rezultati akcije su izuzetno dobri. Za desetak dana je ukupno prikupljeno oko 300 hiljada dolara. Imajući u vidu ukupnu svotu novca koju je potrebno prikupiti, još uvijek smo milionima koraka daleko od nje, ali zahvaljujući dobrim ljudima, USPJEĆEMO!!!
 
Republika Srbija je već odobrila 540 hiljada eura za nabavku lijeka koji zaustavlja napredovanje bolesti. Bez tog lijeka, Sofija danas ne bi bila živa. Međutim, to je lijek koji zaustavlja napredovanje bolesti, a lijek koji je Sofiji potreban je lijek koji liječi (ZOLGESMA).
 
Kao Sofijin stric, a prije svega kao čovjek i otac, molim Vas da nam pomognete da uspijemo i omogućimo našem anđelu da odrasta kao ZDRAVA i SREĆNA DJEVOJČICA.
 
Udruženje građana „Srce na dlanu“ je podnijelo zahtjev za dobijanje humanitarnog broja i a 1. maja se očekuje aktivacija.


  • Izvor
  • blmojgrad.com


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Mladeži su jedna od onih nepravilnosti na koži koje ne nestaju same od sebe, pa se ljudi zbog toga često odlučuju na uklanjanje mladeža. Motivi za ovakav potez mogu...


Posle naporne radne nedelje, sasvim je normalna želja da se sa prijateljima opustimo provodom u noćnom izlasku. Jedini problem nastaje kada preteramo ili ne povedemo računa o doziranju čašica...

Svako ko je bar jednom u životu doživeo zubobolju zna koliko je ovo dosadan i jak bol. Jedi


Upaljene desni, odnosno gingivitis ume da bude ozbiljan i bolan problem u vašim ustima ukoliko se ne leči na vreme. Pored gelova i oralne terapije koju propisuje stomatolog, postoje...

Jak kašalj iz grudi, praćen iskašljavanjem šlajma i povišenom temperaturom glavni su simptomi bronhitisa. Bronhitis je zapaljensko oboljenje bronhijalnih kanala koje se može javiti u dva vida: kao akutni...


Saveti Rusa za dugovečnost koji je navršio 104 godine nateraće vas da preispitate svoje životne navike.


Ostale novosti iz rubrike »