Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

„Roskosmos“ ne odustaje od saradnje sa SAD-om na projektu „Venera-D“

„Roskosmos“ ne odustaje od saradnje sa SAD-om na projektu „Venera-D“
16.09.2020. god.


„Roskosmos“ ne odustaje od saradnje sa SAD-om na projektu „Venera-D“, ali planira da se uzdrži od široke međunarodne saradnje na ovoj misiji, kažu u pres službi korporacije.


„Nije reč ni o kakvom prestanku saradnje sa Amerikom na projektu „Venera-D“. Bilo je reči o neprivlačenju velikih međunarodnih korporacija“, precizirano je u kompaniji posle informacije da je „Roskosmos“ rešio da rad na projektu nastavi bez Amerike.

Kako je navedeno, korporacija podržava učešće drugih zemalja u ovoj misiji.

Ranije je iz „Roskosmosa“  saopšteno da je doneta je odluka da se krene u realizaciju ranije planirane misije „Venera-D“, koja uključuje sletanje i orbitalne module, kao nezavisni nacionalni projekat bez širokog učešća međunarodne saradnje.

Najskorija misija na Veneru pod nazivom „Venera-D“ planirana je za 2027-2029. godinu, kao zajednička rusko-američka misija.
 


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Evgeniя Novoženina/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Dva ruska kosmonauta i jedan američki kosmonaut u letelici Sojuz MS-16 sleteli su bez problema u kazahstanske stepe nakon što su proveli više od šest meseci u orbiti na...


Samarski raketno-kosmički centar „Progres“ započeo je rad na izradi višekratne rakete na tečni prirodni gas „Amur-SPG“, izjavio je generalni direktor preduzeća Dmitrij Baranov.

  Kompanija Fejsbuk je predstavila nove 'Uslove korišćenja' ove platforme, kako bi se izborila sa sve većim kritikama medija i javnosti. 


SAD su potpisale ugovor sa sedam zemalja o upravljanju istraživanjem i eksploatacijom Meseca i njegovih resursa. Iako mnogi potpisnici tamo nisu ni sleteli, Rusija i Kina, možda i nije...

  Dvojica Rusa i jedan Amerikanac otputovali su na šestomesečni boravak na Međunarodnu kosmičku stanicu (MKS) u okviru misije Sojuz MS-17, prve koja je koristila najsavremeniju shemu pristajanja, a koja...


Stalnom budnošću i uz malo sreće, astronomi su uspeli da uhvate trenutak kada je supermasivna crna rupa u galaksiji udaljenoj 215 miliona svetlosnih godina uništila zvezdu. Takozvani „događaj pl


Ostale novosti iz rubrike »