BTG-vrh
Početna stranica > Novosti

Viber protiv lažnih vesti

Viber protiv lažnih vesti
01.04.2020. god.

 

 
Na društvenim mrežama širom sveta je prisutan ogroman broj lažnih vesti, poluinformacija, pa čak i opasnih predloga za 'lečenje' koronavirusa.
 
Zato su mnoge tehnološke kompanije, poput Facebooka, WhatsApp-a i Applea postavile svojevrsne  'info centre' u svoje aplikacije i društvene mreže, kako bi korisnici imali proverene informacije iz kredibilnih izvora. 
 
I Viber, koji je izuzetno popularan kod nas, rešio je da stane na put lažnim vestima. U saradnji sa Svetskom zdravstvenom organizacijom (WHO) stvorili su tzv. Chat-bot - veštačku inteligenciju koja vam može odgovoriti na pitanja o KORONAVIRUSU. Pitanja možete postavi putem same Viber aplikacije. 
 
Ova opcija je besplatna i dostupna je svim Viber korisnicima, bez obzira na platformu. 
 
 
Ivan Trajković 
 
Foto: Skrinshot
 
 
Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Iako kompanija Apple tvrdi da je iPhone izuzetno siguran uređaj, hakeri uvek nađu način da ih demantuju.   


 Novi modeli smartfona obično imaju otpornost na vodu, prašinu i udarce, a neki mogu čak i biti zaronjeni u vodu kratko vreme. Međutim, Samsung sada ima novi telefon za...

Kineska aplikacija TikTok, tj. kompanija Byte Dance koja stoji iza nje, dobila je novog CEOa.   U pitanju je Kevin Mayer, dugogodišnji šef striming servisa u Dizniju. Tik Tok platforma je...


 Stručnjaci za računarsku bezbednost otkrili su novu vrstu špijunskog softvera pod imenom WofRAT.   

 Vlada SAD priprema novi zakon kojim će 'primorati' proizvođače smartfona da ih otključaju i dešifruju ako im vlasti to zatraže.


 Današnja tehnologija i uređaji imaju funkcije koje su bile gotovo nezamislive pre samo desetak godina. 


Ostale novosti iz rubrike »