BTG-vrh
Početna stranica > Novosti

Francuska kaznila Apple

Francuska kaznila Apple
10.02.2020. god.
Kompanija Apple je doživela novi poraz u Evropi. Nakon više kazni od regulatornih tela EU i Velike Britanije, kao i istraga o kršenju privatnosti, stiže i nova kazna u Francuskoj. 
 
Regulatorno telo za zaštitu potrošača Francuske kaznilo je Apple sa 25 miliona eura zbog namernog usporavanja starijih modela iPhone i iPad uređaja. Apple je godinama imao praksu da novim nadogradnjama operativnig sistema dodatno usporava starije modele 6S, 7, 8 i 8 Plus, kao i iPad 4 i iPad Air.
 
Uz novčanu kaznu, Apple će na svom francuskom sajtu morati da objavi kaznu kao i razlog za njenu primenu. Korisnici godinama optužuju Apple zbog astronomskih cena servisa i rezervnih delova kako za mobilne uređaje, tako i za laptopove, a iMac računari su već neslavni zbog teškoća u servisiranju. 
 
Ivan Trajković 
Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Zbog sankcija SAD Kini i njenim tehnološkim kompanijama, več neko vreme novi Huawei uređaji stižu bez Google aplikacija i Google Play prodavnice.    Iako Huawei ima svoju prodavnicu aplikacija App Gallery,...


  Zbog velikog broja lažnih vesti na društvenim mrežama, Twitter se odlučio da natera korisnike da pročitaju članke i likove sa vestima pre nego ih podele.    Za sada će ova

  Kompanija Fejsbuk je predstavila nove 'Uslove korišćenja' ove platforme, kako bi se izborila sa sve većim kritikama medija i javnosti. 


  Kompanija za sajber sigurnost ESET saopštila je da su njeni stručnjaci otkrili hakersku grupu koja je neprimećena radila čak devet godina.   Grupa pod imenom XDSpy je napadala državne i pri...

    Kompanija Apple će za nedelju dana predstaviti novu generaciju svog popularnog smartfona iPhone. 


  Stručnjaci za računarsku bezbednost pronašli su novi virus za Android uređaje, nazvan Alien, koji može da ukrade korisnička imena i šifre iz čak 226 popularnih aplikacija.


Ostale novosti iz rubrike »