BTG-vrh
Početna stranica > Novosti

Birački spisak Izraela objavljen na internetu

Birački spisak Izraela objavljen na internetu
10.02.2020. god.
Zbog grešaka u aplikaciji za izbore, kompletan birački spisak Izraela, uz mnoge lične podatke građana, našao se na internetu.
Naime, partija Likud premijera Benjamina Netanjahua, koristila je aplikaciju 'Glasač' (Elector) koja je imala brojne sigurnosne propuste, pa se baza podataka sa biračkim spiskom našla na Internetu, uz mogućnost da je bilo ko preuzme. U pitanju su kompletni podaci svih građana sa biračkim pravom (pa čak i samog Premijera).
 
Nešto slično se nedavno desilo i u SAD, tokom izbora za predsedničkog kandidata Demokratske stranke. Tokom glasanja u Ajovi, zbog loše aplikacije brojanje glasova je trajalo danima, a čak je nekoliko kandidata tvrdilo da su pobednici. 
 
Ivan Trajković
Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Zbog sankcija SAD Kini i njenim tehnološkim kompanijama, več neko vreme novi Huawei uređaji stižu bez Google aplikacija i Google Play prodavnice.    Iako Huawei ima svoju prodavnicu aplikacija App Gallery,...


  Zbog velikog broja lažnih vesti na društvenim mrežama, Twitter se odlučio da natera korisnike da pročitaju članke i likove sa vestima pre nego ih podele.    Za sada će ova

  Kompanija Fejsbuk je predstavila nove 'Uslove korišćenja' ove platforme, kako bi se izborila sa sve većim kritikama medija i javnosti. 


  Kompanija za sajber sigurnost ESET saopštila je da su njeni stručnjaci otkrili hakersku grupu koja je neprimećena radila čak devet godina.   Grupa pod imenom XDSpy je napadala državne i pri...

    Kompanija Apple će za nedelju dana predstaviti novu generaciju svog popularnog smartfona iPhone. 


  Stručnjaci za računarsku bezbednost pronašli su novi virus za Android uređaje, nazvan Alien, koji može da ukrade korisnička imena i šifre iz čak 226 popularnih aplikacija.


Ostale novosti iz rubrike »