BTG-vrh
Početna stranica > Novosti

Play Store dobija konkurenciju

Play Store dobija konkurenciju
08.02.2020. god.
Od samog nastanka Android platforme, Play Store prodavnica je jedini izvor aplikacija. Iako postoji nekoliko alternativa, one nisu ni izbliza poznate i popularne, a korisnici moraju sami da instaliraju fajlove aplikacija preuzete sa njih.
Sada je četvoro vodećih proizvođača u Kini i Aziji - Huawei, Xiaomi, Oppoi Vivo odlučilo da napravi svoju prodavnicu aplikacija. Huawei je dominantni igrač u Kini i Aziji, a Xiaomi je veoma popularan u Indiji. Huaweiveć ima svoju App prodavnicu za tržište Kine, a priprema i alternativni operativni sistem za smartfone, nazvan Harmony OS.
 
Da tržište Kine i Azije nije za potcenjivanje govori i podatak da je kineska aplikacija TikTok globalno popularna, i ima više preuzimanja od Instagrama i Snapchata. Takođe, mnogi proizvođači svoje premium modele prvo predstavljaju u Aziji - ili su dostupni samo na tim tržištima. Evropljani i Amerikanci već par godina za redom kupuju sve manje smartfona, tj. odlučuju se da duže koriste postojeće uređaje. 
 

Ivan Trajković  

Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Zbog sankcija SAD Kini i njenim tehnološkim kompanijama, več neko vreme novi Huawei uređaji stižu bez Google aplikacija i Google Play prodavnice.    Iako Huawei ima svoju prodavnicu aplikacija App Gallery,...


  Zbog velikog broja lažnih vesti na društvenim mrežama, Twitter se odlučio da natera korisnike da pročitaju članke i likove sa vestima pre nego ih podele.    Za sada će ova

  Kompanija Fejsbuk je predstavila nove 'Uslove korišćenja' ove platforme, kako bi se izborila sa sve većim kritikama medija i javnosti. 


  Kompanija za sajber sigurnost ESET saopštila je da su njeni stručnjaci otkrili hakersku grupu koja je neprimećena radila čak devet godina.   Grupa pod imenom XDSpy je napadala državne i pri...

    Kompanija Apple će za nedelju dana predstaviti novu generaciju svog popularnog smartfona iPhone. 


  Stručnjaci za računarsku bezbednost pronašli su novi virus za Android uređaje, nazvan Alien, koji može da ukrade korisnička imena i šifre iz čak 226 popularnih aplikacija.


Ostale novosti iz rubrike »