BTG-vrh
Početna stranica > Novosti

Milion otisaka prstiju završilo na Internetu

Milion otisaka prstiju završilo na Internetu
17.08.2019. god.
Da niko nije bezbedan od hakera, pokazuje i primer Londonske policije. Naime, hakerska grupa "ConectZ" ukrala je više od 1 miliona biometrijskih podataka građana od kompanije Suprema, koja je razvijala tehnologije i softver za Metro Police.
Ova baza podataka je ponuđena na prodaju, a hakeri traže 4 miliona funti u Bitkoin valuti. 
 
Biometrijski podaci su nepromenjljivi, te se jednom ukradeni podaci mogu više puta preprodavati na "Tamnom Internetu (Dark Web)"
 
Da je u pitanju veoma sofiaticiran napada iza koga stoje stručnjaci, a moguće i neka država, govori i podatak da je kompanija Suprema imala sopstveni "intranet" odvijen od ostatka mreže, sopstvene visoko obezbeđene servere, kao i višestruku proveru pristupa zaposlenih. 
 
Ivan Trajković
Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Na sajmu IFA 2019 u Berlinu Motorola (zapravo Lenovo - Motorola je brend kineskog giganta) je predstavila novi model One Zoom.


Lažne vesti, politička propaganda i onlajn desničarski i ekstremistički sadržaji su verovatno najveći problem  modernog interneta i društvenih mreža. 

  Američko savezno Odeljenje za domovinsku sigurnost (Department of Homeland security) će početi sa prikupljanjem podataka o društvenim mrežama i onlajn aktivnostima ljudi koji ulaze u SAD, kao i onih...


    Društvene mreže su odavno postale "takmičenje" u broju lajkova, pregleda video snimaka i komentara.   Posle Instagrama, i Fejsbuk je odlučio da sakr

Kakve god planove imali za budućnost, poznavanjem nemačkog jezika otvorićete sebi neograničene mogućnosti. Učiti nemački znači steći veštine kojima možete poboljšati profesionalni i privatni kvalitet života


Kompanija Epl je danas najavila prezentaciju novih iPhone telefona 10 septembra.


Ostale novosti iz rubrike »