BTG-vrh
Početna stranica > Novosti

URADITE OVO AKO VAM CHROM USPORAVA RAČUNAR

URADITE OVO AKO VAM CHROM USPORAVA RAČUNAR
25.06.2018. god.
RASTERETITE PC: Ako vam Chrome usporava kompjuter odmah uradite ovo!

I različite ekstenzije i dodaci popularnog pregledača, takođe mogu prekomerno da opterete rad procesora. A da li vam se to događa, možete da proverite ako bacite pogled na procese vašeg računara.

 

Kod PC računara sa Windows operativnim sistemom potrebno je otvoriti Task Manager, na Macu treba pogledati Activity Monitor.

 

Ako ustanovite da Chrome “muze” gomilu resursa vašeg računara, možete da proverite koji su tabovi i proširenja problematični. Kliknite na tab CPU pri vrhu i videćete prikaz od najvećih do najmanjih potrošača.Tu možete da zaustavite ili da zatvoriti bilo koji nekorišćen tab koji previše opterećuje rad procesora vašeg računara, tako što ćete kliknuti End Task pri dnu Chrome Task Managera.

 

Isto se odnosi i na ekstenzije, ali pre nego počnete da ih gasite proverite koje ne koristite, pa ih onda isključite ili ugasite.

 

Da biste proverili šta ste uradili otvorite postavke u “Chrome”, potom “More Tools”, pa “Extensions”.  • Izvor
  • pink.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Kao i sve nove tehnologije, ni 8K uređaji nisu jeftini (za sada). Na primer, Samsungov Q900 Qled od 85 inča staje 14,990 dolara.


Mi 9 će koristiti najnoviji Sony IMX586 senzor sa 48 megapiksela rezolucije. Pored ovog, telefon će imati i 12 megapikselni crno beli senzor.

  Kako računari i prenosni uređaji sve više napreduju, jedan od ključnih faktora postaje i problem kako skladištiti sve veći broj fotografija, video klipova i muzike.  


    Konkurencija na tržištu procesora i memorijskih čipova je sve veća. Dugi niz godina jedini "veliki" igrači su bili kompanije Intel i AMD. Međutim, zadnjih godina Samsung, Huawei kao i...

Ono što je vrlo zanimljivo u ovoj Južnoameričkoj drami je da Venecuela sada ima i paralelni Vrhovni sud, čije sudije odlučuju i sastaju se - putem Skype video poziva!...


Facebook je prošle nedelje potvrdio da će njihove aplikacije Instagram, Messenger i WhatsApp uskoro biti spojene u jednu, pa će korisnici koristiti samo svoj Facebook ID da komuniciraju sa...


Ostale novosti iz rubrike »